Νίκος Παππάς από την Καλαμάτα: Οι πολίτες γνωρίζουν με ποιους να πάνε και ποιους να αφήσουν…

Νίκος Παππάς από την Καλαμάτα: Οι πολίτες γνωρίζουν με ποιους να πάνε και ποιους να αφήσουν…

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, αλλά και το διακύβευμα των εκλογικών αναμετρήσεων σε όλες τις κάλπες (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και εθνικές), περιέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), Νίκος Παππάς, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος και στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα fake news (ψευδείς ειδήσεις).
Σύμφωνα με όσα τόνισε, στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει ένας αγώνας από την κυβέρνηση να αφήσει πίσω της τα… συντρίμμια του παρελθόντος και να προσπαθήσει να σηκώσει και πάλι κεφάλι. Κι αυτό γίνεται με μια σειρά μέτρων στο εσωτερικό μέτωπο, τα οποία έχουν σαφώς θετικό πρόσημο υπέρ των αδύνατων κοινωνικά τάξεων, ενώ στο εξωτερικό με μια σειρά πρωτοβουλιών της, όπως είναι και η συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργεί την εικόνα μιας χώρας αξιόπιστης αλλά και ικανής να πρωταγωνιστήσει στο δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον που την περιβάλλει.
Αναφερόμενος στις εκλογές, τόνισε ότι πολιτική του κόμματος είναι η δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου (μεταξύ αριστερών, σοσιαλιστών και πρασίνων) ενάντια στη Δεξιά και στην Ακροδεξιά, δυνάμεις οι οποίες μέρα με τη μέρα συγκλίνουν όλο και περισσότερο ιδεολογικά. Και επ’ αυτού θα κληθούν οι πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση.
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι αυτές «επιμένουν να κάνουν λάθος και να μεροληπτούν προς τη μία μεριά, υπενθυμίζοντας ότι από τις εκλογές του 2015 και εντεύθεν έχουν αποτύχει να “καταλάβουν” προς τα πού κινείται η κοινωνία.  “Όλες μιλούσαν για εκλογικό ‘ντέρμπι’, αλλά στο τέλος τα αποτελέσματα έδειχναν τελείως διαφορετικά πράγματα”, σημείωσε.
Επιπλέον, για τον ίδιο «η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις επόμενες εκλογές, όπως έχασε και τις προηγούμενες, και δε θα καταφέρει να πείσει ότι θέλει κάτι άλλο από αυτό που θέλει να κάνει. Δεν κρατιούνται, λένε για νέο μνημόνιο, έχει περιγράψει τους άξονες ο κ. Μητσοτάκης. Είναι ο μοναδικός μαζί με τον κ. Βέμπερ που λένε ότι η χώρα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας για να στρώσουν το έδαφος για ένα σκληρό μνημόνιο και ένα πλέγμα πολιτικών που ο λαός ξεφορτώθηκε με την ψήφο του».
Σχετικά με το χρόνο των εκλογών, είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι θετικό για την κυβέρνηση.
“Και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, γιατί έχουν αρχίσει και πυκνώνουν τα αποτελέσματα της δικής μας πολιτικής και το πολύ σκληρό πρόγραμμα του Μητσοτάκη, που καλύπτεται από ανοησίες που λέει και στους Ευρωπαίους, για πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων”, για να προσθέσει ότι η ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για τις ανισότητες ως φυσική κατάσταση των πραγμάτων, για περικοπές στις συντάξεις, ότι είναι περιττές οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ότι το Δημόσιο πρέπει να πάει στο 1 προς 5 […].
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι πρόκειται για «τη θεμελίωση και ενίσχυση των πυλώνων του κοινωνικού κράτους και της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η πορεία που έχουμε μπει πρέπει να συνεχιστεί. Είναι αυτή που αύξησε τις θέσεις εργασίας, συμπληρώνοντας: «Πυκνώνουν οι φωνές που λένε ότι χρειάζεται μια αριστερή, προοδευτική πολιτική η χώρα. Να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να μειωθεί η ανεργία στο 7% ή να επιστρέψει στο 27%. Ο Έλληνας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις πολιτικές που διέλυσαν την οικονομία».
Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων από τους παριστάμενους δημοσιογράφους ο κ. Παππάς υποσχέθηκε μέτρα στήριξης και του περιφερειακού Τύπου, αναφέρθηκε στο θέμα της ευφυούς γεωργίας, μια δημόσια υποδομή που θα πετύχει μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες και βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων.
Για την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Παππάς είπε ότι «ανοίγεται μια περίοδος μεγάλων δυνατοτήτων για την εξομάλυνση των σχέσεων και για τον αυξημένο γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, αλλά και της Β. Μακεδονίας».
Κάλεσε τους πολίτες να “φιλτράρουν τα τερατώδη ψέματα που του λέει το πολιτικό προσωπικό που επέλεξε να κάνει καριέρα με το Μακεδονικό”.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Πέτρος Κωνσταντινέας.
  
Του Αντώνη Πετρόγιαννη