Ο Νίκος Γόντικας με επίθεση σε Δέδε, Τατούλη και Νίκα παρουσίασε 11 υποψηφίους για την Π.Ε. Μεσσηνίας

Ο Νίκος Γόντικας με επίθεση σε Δέδε, Τατούλη και Νίκα παρουσίασε 11 υποψηφίους για την Π.Ε. Μεσσηνίας

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας, παρουσίασε 11 υποψηφίους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γόντικας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια, αναφερόμενος σε διαγραφές και μεταγραφές περιφερειακών συμβούλων, αλλά και για μαγειρέματα και πιέσεις που ασκούνται.
Αναφερθείς στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι οι υποψήφιοι επικεφαλής τους επιχειρούν να φορέσουν το μανδύα του ανεξάρτητου, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι ο χώρος της αλληλοσπαράσσεται, με χαρακτηρισμούς που έχουν ξεφύγει των ορίων.
Μάλιστα, ο κ. Γόντικας ανέφερε περιστατικά που έχουν σημειωθεί ανάμεσα σε Πέτρο Τατούλη και Παναγιώτη Νίκα, λέγοντας ότι οι δυο τους έχουν μετατρέψει σε φιέστες αντιπαράθεσης εκδηλώσεις σωματείων και φορέων. Χαρακτηριστικά είπε ότι στην πίτα των ΑμεΑ ο Τατούλης «κάρφωνε» τον Νίκα, αφού δεν μπόρεσε να τον ρίξει στη θάλασσα κατά τον αγιασμό των υδάτων στα Θεοφάνεια.
Συνεχίζοντας την επίθεση στον Πέτρο Τατούλη, ο Νίκος Γόντικας υποστήριξε ότι αποτέλεσε τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, κι αφού «έφαγε» πόρτα από όλους- κατά τον ίδιο συνέβη, επειδή σε κάθε ευκαιρία προσέγγιζε το ΣΥΡΙΖΑ- ο κ. Τατούλης φόρεσε την προβιά του ανεξάρτητου.
Στη συνέχεια ο κ. Γόντικας παρομοίασε τις παρούσες διεργασίες στην Περιφέρεια με αυτές που συμβαίνουν στη Βουλή, δηλαδή με τη διάλυση και τις συγκολλήσεις κοινοβουλευτικών ομάδων, τις μετακινήσεις, αποπομπές και μεταγραφές βουλευτών, τη διαμόρφωση νέων πλειοψηφιών, τις μεταγραφές και την υπουργοποίηση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δοκιμασμένων στελεχών των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι εξελίξεις, όπως υποστήριξε, επιβεβαιώνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ – Δέδες, Νίκας, Τατούλης μοιάζουν σε όλα. Αποδεικνύεται ότι το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο γίνονται όλες αυτές οι μετακινήσεις και συγκολλήσεις είναι η σύγκλισή τους σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, στις κεντρικές επιλογές για την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.
Κάνοντας μια ανασκόπηση της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, μίλησε για την «αμαρτωλή» Πελοπόννησος ΑΕ και το λιγνιτόσημο, αλλά και τις αισχρές, όπως τις χαρακτήρισε, διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων κατασκευαστικών ομίλων και τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις αδειοδοτήσεις των ανεμογεννητριάδων και των βιομηχάνων.
Κλείνοντας ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει τη δική του παράταξη, καθώς, όπως είπε, αποτελεί διέξοδο για το λαό προκειμένου να απαντήσει στα σαπίλα του αστικού συστήματος.
 
Οι 11 πρώτοι υποψήφιοι στη Μεσσηνία
-Γαλάνης Τάσος, ετών 19, σπουδαστής ΤΕΙ Καλαμάτας – Τμήμα Τοπικής Διοίκησης, είχε διατελέσει για χρόνια μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Καλαμάτας.
-Διασάκος Νίκος του Δαμιανού, ετών 55, οδοντίατρος, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
-Ζαφείρη Αγγελική του Δημοσθένη, ετών 33, υπάλληλος σε τουριστικό γραφείο, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας
-Καράμπελας Κωνσταντίνος του Ηλία, ετών 71, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός
-Κατσαφάδου Ευφροσύνη του Αναστασίου, ετών 44, μηχανικός Δομικών Έργων (ΤΕ), μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας
-Κουφαλάκος Παναγιώτης του Γεωργίου, ετών 61, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
-Λαγογιάννης Γιάννης του Βασίλειου, ετών 37, τεχνικός Η/Υ – ιδιωτικός υπάλληλος, γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας
-Σμυρνής Αργύριος του Αντωνίου, ετών 62, πλοίαρχος Λ.Σ. (ε.α.)
-Στραβάκου Κωνσταντίνα του Κωνσταντίνου, ετών 41, ξενοδοχοϋπάλληλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας
-Τσίγγανου Κατερίνα του Ιωάννη, ετών 60, πολιτικός μηχανικός, γραμματέας του Δ.Σ. Συλλόγου Μηχανικών Τριφυλίας
-Χρηστέα Στέλλα του Νίκου, ετών 32, μεταλλειολόγος μηχανικός – ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση