Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει τη στάση του για δήμαρχο Καλαμάτας


«Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα» λέει η λαϊκή αοιδός, αλλά για το ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας είναι μεθαύριο.  
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του “Θάρρους”, σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX θα πραγματοποιηθεί στις 7.00 το απόγευμα γενική συνέλευση των Οργανώσεων Μελών Καλαμάτας, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα τι θα κάνει το κυβερνών κόμμα με τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαμάτας.
Τα μέχρι σήμερα δεδομένα είναι η επαναπροσέγγιση των Σταμάτη Μπεχράκη και Γιάννη Θεοφιλόπουλου στον “Ανοιχτό Δήμο” και τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη.
Η πολιτική τύχη των υπόλοιπων τεσσάρων δημοτικών συμβούλων που είχαν αποστασιοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τον Μανώλη Μάκαρη, αγνοείται. Ή, καλύτερα, από αυτά που γνωρίζουμε, ο ένας θα αποχωρήσει και δε θα είναι υποψήφιος (Κώστας Γεωργακίλας).
Οι υπόλοιποι τρεις, Μαρία Βεργινάδη, Δημήτρης Φαββατάς και Στάθης Σταματόπουλος, δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει τη στάση τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, εκτός διαδικασίας στο Δήμο Καλαμάτας θα είναι και η Μαρία Βεργινάδη. Ανοικτό είναι το θέμα για τους Δημήτρη Φαββατά και Στάθη Σταματόπουλο.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που ελπίζουν όλοι είναι μεθαύριο να υπάρξει μια πολιτισμένη συζήτηση, να ακολουθηθούν δημοκρατικές διαδικασίες και η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το όλο θέμα με τον πλέον “αναίμακτο” τρόπο.
Βέβαια, αυτό που συζητούνταν το προηγούμενο διάστημα ότι το κυβερνών κόμμα στην Καλαμάτα θα προχωρήσει χωρίς “επίσημη” κομματική γραμμή ισχύει, κι έτσι η ψήφος των μελών του και η όποια δυναμική του θα… μοιραστεί -κατά το δοκούν του κάθε μέλους -σε περισσότερους από έναν υποψηφίους.
Α.Π.