Στους 95 οδηγούς οι 13 δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας στη Μεσσηνία

Στους 95 οδηγούς οι 13  δε φορούσαν ζώνη ασφαλείας στη Μεσσηνία

Συνεχίζουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα χρήσης της ζώνης ασφαλείας αρκετοί οδηγοί οχημάτων και αυτό απέδειξαν οι τροχονομικοί έλεγχοι την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την παράβαση της εβδομάδας.
Την προηγούμενη βδομάδα, λοιπόν, από 4 έως 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
Στο πλαίσιο αυτό από 686 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν 6.859 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.205 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (181), του Ηρακλείου (92), της Ακαρνανίας (57), της Βοιωτίας (49), της Πιερίας (39) και της Θεσσαλονίκης (38).
Αναφορικά με τη Μεσσηνία, από 4 έως 10 Φεβρουαρίου συγκροτήθηκαν τρία συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν συνολικά 95 οχήματα. Κατά τους ελέγχους αυτούς βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις του ΚΟΚ που αφορούσαν στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και την επόμενη εβδομάδα με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
Β.Β.