Συλλήψεις μετεφήβων και ανηλίκων για την κατοχή μικροποσότητας χασίς σε επιχείρηση στη Μεσσηνία

Συλλήψεις μετεφήβων και ανηλίκων για την κατοχή μικροποσότητας χασίς σε επιχείρηση στη Μεσσηνία

Μια παρέα μετεφήβων και ανηλίκων με μικρή ποσότητα ναρκωτικών εντόπισε την Τρίτη σε ελέγχους της η Αστυνομία στην Καλαμάτα και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ηλικία των δραστών για κατοχή ναρκωτικών μειώνεται τα τελευταία χρόνια.
Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Μεσσηνία συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα 27 άτομα.
 
Συλλήψεις
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκειά της έγιναν έλεγχοι σε 838 άτομα, εκ των οποίων τα 602 ήταν Έλληνες και τα 236 αλλοδαποί, καθώς και σε 680 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 114 άτομα, από τα οποία 61 ήταν Έλληνες και 53 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 74 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 280 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη Μεσσηνία  αναλυτικά συνελήφθησαν:
-Οκτώ Έλληνες και δύο αλλοδαποί για ναρκωτικά. Ειδικότερα, ένας 22χρονος αλλοδαπός για κατοχή 4,8 γραμμαρίων χασίς, ένας 50χρονος για κατοχή 0,4 γραμμ. χασίς και 2 υπνωτικά δισκία, ένας 49χρονος για 4,4 γραμμ. χασίς, δύο 18χρονοι, τρεις 16χρονοι και ένας 17χρονος Έλληνες και ένας 18χρονος αλλοδαπός για κατοχή από κοινού 3 γραμμ. χασίς.
-Πέντε Έλληνες για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-Τρεις Έλληνες για καταδικαστικά έγγραφα και συγκεκριμένα, ένας 22χρονος Ρομά, ένας 67χρονος και μια 44χρονη Ρομά.
-Επτά Έλληνες και δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
 
Εξιχνίαση
Στο πλαίσιο της επιχείρησης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε μία κλοπή σε κατάστημα στον Άγιοι Φλώρο του Δήμου Καλαμάτας, απ’ όπου είχαν κλαπεί δύο ανοξείδωτοι επαγγελματικοί πάγκοι τον Ιούλιο του 2018.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος  ενός 21χρονου Ρομά, αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο χώρο που έγινε η κλοπή, ενώ επιπλέον κατηγορείται ένας 37χρονος ομόφυλός του για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς σε χώρο σκραπ που διατηρεί βρέθηκαν οι δύο πάγκοι.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη