Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Μιχάλης Αντωνόπουλος

Την Τρίτη θα παρουσιάσει του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Καλαμάτας του συνδυασμού Συμμαχία Πολιτών ο επικεφαλής αυτού, Μιχάλης Αντωνόπουλος.
Μάλιστα ο κ. Αντωνόπουλος στην πρόσκληση για την παρουσίαση, περιλαμβάνει και μια διακήρυξη των δικαιωμάτων του Δημότη που ακολουθεί:
 
1.  Ο Δήμος είναι αυτοτελές νομικό πρόσωπο στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι δημότες με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
2. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι αποκλειστικά ανταποδοτικές, με κίνητρα οικονομικά για περιβαλλοντική αναβάθμιση.
3.  Τέλη από ακίνητα επιστρέφουν στους δημότες υπό τη μορφή μελετών και έργων για την προστασία τους από φυσικές καταστροφές.
4.Οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης από δημότες εξυπηρετείται από δικηγόρους _ νομικούς συμβούλους που παρέχουν νομική κάλυψη και προστασία εφόσον το επιθυμούν οι δημότες σε πλήρη εφαρμογή της έννοιας του συνηγόρου του Δημότη και χωρίς εισφορές.
5. Ο Δήμος διεξάγει δημοψηφίσματα με προαιρετική συμμετοχή για ζητήματα που απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία του ΔΣ.
Ο δήμος δύναται να λαμβάνει απόψεις δημοτών ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου για θέματα που εισάγονται στο ΔΣ. χωρίς δεσμευτικό αλλά συμβουλευτικό χαρακτήρα.
6. Ο Δήμος μπορεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των 2/3 των συμβούλων η και τη σύμφωνη γνώμη των φορέων της πόλης η και της Επιτροπής διαβούλευσης.
7. Οι δημότες έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις δομές που παρέχονται από το Δήμο, όπως κάθε μορφής εκδηλώσεων και κατά προτεραιότητα.
8. Οι δημοτικές συγκοινωνίες εντός του Δήμου παρέχονται δωρεάν η επιδοτούνται από τα τέλη στάθμευσης που προέρχονται από δημοτικούς χώρους και οδούς. 
9. Το πολιτιστικό τέλος αναλώνεται αποκλειστικά από τις σχολές του πολιτιστικού φορέα του Δήμου τη ΦΑΡΙΣ κατά προτεραιότητα από υποτρόφους με Κοινωνικά κριτήρια.
10.  Ο Δήμος έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης από φυσικές καταστροφές και αναλαμβάνει την ευθύνη της εφαρμογής του.