Χρηματοδοτήσεις και δεσμεύσεις εξασφάλισε από το Γ. Δέδε ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης

Χρηματοδοτήσεις και δεσμεύσεις εξασφάλισε από το Γ. Δέδε ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης

Τη δημοπράτηση του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη μέσα στο Μάρτιο ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο οποίος χθες το πρωί, συνοδευόμενος από το διευθυντή Λιμενικών Έργων κ. Τσουκαλά, επισκέφθηκε το Δήμο Πύλου – Νέστορος.
Ο κ. Δέδες εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα έχει ξεκινήσει και η κατασκευή του, η οποία θα κοστίσει 180 εκ. ευρώ, ενώ οι απαλλοτριώσεις 20 εκ. ευρώ.
Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση που ήδη έχει δεσμευτεί για το Δήμο Πύλου- Νέστορος, ύψους 2,5 εκ. ευρώ, για τα πέντε λιμενικά έργα, ενώ ανακοίνωσε 590.000 ευρώ για τις φυσικές καταστροφές και 110.000 ευρώ για τη βελτίωση του δρόμου Μεταξάδα- Χώρα. Δεσμεύτηκε παράλληλα ότι ο δρόμος Σουληνάρι- Κορυφάσιο θα συνεχιστεί μέχρι του Λαδά.
Τον κ. Δέδε υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος, αφού τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία, τόνισε ότι η παράκτια ζώνη του Δήμου έχει υποστεί αρκετές ζημιές και ζήτησε να παραταθεί η διαδικασία έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται ο Δήμος, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να αποκατασταθούν.
Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη να βελτιωθεί ο δρόμος Σουληνάρι – Κορυφάριο, ενώ για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη σημείωσε ότι είναι ένα παλλαϊκό έργο και θα πρέπει να υλοποιηθεί, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει άλλον ένα μοχλό ανάπτυξης. Σημείωσε, μάλιστα, ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του χρονοδιαγράμματος και θα πιέσει μαζί με τους φορείς για την εφαρμογή του. Αναφέρθηκε στην καθυστέρηση των τριών χρόνων, παρότι, όπως τόνισε, ήταν ώριμο το έργο, επισημαίνοντας ότι αυτό οφείλεται στην αλλαγή της χάραξης του δρόμου από το υπουργείο λόγω κόστους. Σημείωσε, δε, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο περιμένει να δει τη νέα χάραξη προκειμένου να τοποθετηθεί.