Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 22χρονος για την παιδική πορνογραφία

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 22χρονος για την παιδική πορνογραφία

Υποστήριξε πως δεν είχε κατανοήσει ότι έπραττε κάτι παράνομο
 
 
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον Ανακριτή Καλαμάτας, ο 22χρονος αλλοδαπός που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη και απειλές σε βάρος μιας 14χρονης Ελληνίδας.
Ο 22χρονος υποστήριξε πως η ανήλικη του είχε δηλώσει πως είναι 16 χρονών και πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι έπραττε κάτι παράνομο.
 
Γυμνές φωτογραφίες
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου, οπότε ο 22χρονος μέσω του  Instagram επικοινωνούσε με τη 14χρονη μαθήτρια. Μέσω του ίντερνετ φαίνεται πως αντάλλαξαν γυμνές φωτογραφίες τους και στη συνέχεια ο 22χρονος της ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά. Η 14χρονη αρνήθηκε και ο 22χρονος άρχισε να την απειλεί πως αν δεν ενδώσει, θα δημοσιοποιήσει τις γυμνές φωτογραφίες της. Η 14χρονη ενημέρωσε τη μητέρα της και στη συνέχεια έγινε καταγγελία στην Αστυνομία.
Παράλληλα, η 14χρονη επικοινωνούσε μέσω του διαδικτύου και με έναν 16χρονο αλλοδαπό, στον οποίο επίσης είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο και αυτός κατηγορείται ότι τα διακίνησε σε τρίτα άτομα διασύροντάς τη.
 
Ελεύθερος
Ο 22χρονος κατηγορούμενος, μετά την προθεσμία που είχε πάρει, χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στον Ανακριτή όπου απολογήθηκε. Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης επικοινωνίας, προσέγγισης και συναναστροφής με την παθούσα και της παρακολούθησης συνεδριών σε ψυχολόγο, σε τακτική βάση, από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας.
Ο δικηγόρος του 22χρονου, Χάρης Μάραντος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τόνισε:
«Ο εντολέας μου νόμιζε ότι η ανήλικη ήταν 16 ετών, όπως η ίδια του είχε δηλώσει στις συνομιλίες και σε καμία περίπτωση δεν είχε κατανοήσει ότι έπραττε κάτι παράνομο. Θα ήθελα επίσης να τονίσω πως δεν έστειλε πουθενά τις φωτογραφίες που του είχε στείλει η ίδια η 14χρονη και πως ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.
Γενικότερα, όλοι οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να συνδράμουν, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της έκθεσης των ανηλίκων στο διαδίκτυο, αρχής γενομένης από την ίδια την οικογένεια, το σχολείο και τα ΜΜΕ».
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη