Ήρθαν για το τριήμερο στην Καλαμάτα και τους λήστεψαν

Ήρθαν για το τριήμερο στην Καλαμάτα και τους λήστεψαν

«Ξινό» βγήκε το τριήμερο της Αποκριάς σε δύο 17χρονους από την Αθήνα, που ήρθαν στην Καλαμάτα και έπεσαν θύματα ληστείας από έναν 20χρονο Καλαματιανό με δύο συνεργούς. Ο 20χρονος εντοπίσθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και χθες απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή Καλαμάτας. Με σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές.
 
Ληστεία
Ξημερώματα Σαββάτου οι δύο 17χρονοι έφτασαν στην Καλαμάτα με το τελευταίο λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Αθήνα. Κοντά στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ τους προσέγγισαν τρία άτομα και με την απειλή μεταλλικού αντικειμένου και ασκώντας σωματική βία τούς λήστεψαν. Τους αφαίρεσαν τα δύο σακ βουαγιάζ με ρούχα που είχαν μαζί τους, 100 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι 17χρονοι ενημέρωσαν την Αστυνομία, ενώ νοσηλεύθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας μέχρι την επόμενη ημέρα.
Το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εντόπισαν και συνέλαβαν στην Καλαμάτα τον 20χρονο, τον οποίο αναγνώρισαν τα δύο θύματα.
 
Πλούσια ευρήματα
Ακολούθησαν έρευνες από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στο σπίτι που διαμένει ο 20χρονος, αλλά και στο πατρικό του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κάνναβη αναμειγμένη με καπνό βάρους 8 γραμμαρίων, αεροβόλο πιστόλι, γεμιστήρας πιστολιού, 10 αμπούλες πεπιεσμένου αέρα, 5 φυσίγγια, πλήθος μεταλλικών βολίδων-σφαιριδίων, μια συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser), το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.
Σε αυτά περιέχονται: το ποσό των 45 ευρώ,  ένα κινητό τηλέφωνο, μια καπνοθήκη και μια αθλητική τσάντα με ρούχα που ανήκαν στα θύματα και τους αποδόθηκαν. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα του 20χρονου ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς. 
Η δε αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη