Ανακοίνωσε ακόμα επτά υποψηφίους και έφθασε τους 52 ο Μανώλης Μάκαρης

Ανακοίνωσε ακόμα επτά υποψηφίους και έφθασε τους 52 ο Μανώλης Μάκαρης

Επτά ακόμα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης. Έτσι πλέον οι υποψήφιοι του συνδυασμού φθάνουν τους 52, με τον επικεφαλής να δηλώνει ευχαριστημένος, καθώς προστίθενται «άνθρωποι που προέρχονται από την περιφέρεια του Δήμου, νέα πρόσωπα που πιστεύει ότι θα δώσουν άλλον αέρα στην παράταξή του».
Ειδικότερα, ο κ. Μάκαρης παρατήρησε ότι η παράταξη συνεχίζει δυναμικά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της. Χθες, λοιπόν, παρουσίασε τη Σοφία Αλεβίζου από το Πλατύ, με την ίδια να δηλώνει ότι είναι αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Συνεργασία»- Πλατύ Δήμου Καλαμάτας. Έτσι, διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην περιοχή, αλλά, όπως είπε, δεν είναι δυσεπίλυτα, προσθέτοντας ότι πιστεύει στον Μανώλη Μάκαρη, καθώς στηρίζει τους δημότες, τους νέους ανθρώπους και έχει οράματα, πάθος και ιδέες για το μέλλον του τόπου.
Δεύτερη υποψήφια που παρουσιάστηκε χθες ήταν η Ιωάννα Δυοβουνιώτη από τη Θουρία, η οποία δήλωσε ότι στηρίζει τον Μ. Μάκαρη, πιστεύει σε ένα Δήμο ανοιχτό στην κοινωνία που θα είναι δίπλα στον πολίτη, ενώ συμπλήρωσε ότι θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι καλύτερο για τη Θουρία και τους πολίτες της.
Τρίτος υποψήφιος είναι ο Χρήστος Ζόμπολος, τοπικός σύμβουλος του συνδυασμού. Όπως είπε, δηλώνει πάλι «παρών» σε αυτή την προσπάθεια, ελπίζοντας να βοηθήσει την παράταξη και να συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης.
Τέταρτος υποψήφιος ήταν ο Χρήστος Κότσης από τη Βέργα, ο οποίος τόνισε ότι στηρίζει τον Μανώλη Μάκαρη αφού τον ενδιαφέρουν οι απόψεις, οι ιδέες και τα σχέδια του επικεφαλής, για να συμπληρώσει ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες και τον τόπο.
Πέμπτος υποψήφιος που ανακοινώθηκε, αλλά δεν παρευρέθηκε στην παρουσίαση, ήταν ο Γιώργος Λωριδάς.
Έκτος υποψήφιος ήταν ο Παναγιώτης Σκαφιδάς από την Αλαγονία, με τον κ. Μάκαρη να δηλώνει ότι επιλέχθηκε, διότι ο Ταΰγετος πρέπει να εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με τη σειρά του ο κ. Σκαφιδάς δήλωσε ότι το όνομα του συνδυασμού τον καλύπτει απόλυτα, καθώς θεωρεί ότι όλοι οι ενεργοί πολίτες πρέπει να τον στηρίξουν. «Αφού αφήσαμε- όπως είπε- πολλά πράγματα κατά μέρος και αφήσαμε άλλους να προσπαθούν να λύσουν τα δικά μας προβλήματα», ο ίδιος μαζί με όλο το συνδυασμό θα επιχειρήσει να δώσει άλλο ύφος και ήθος στο Δήμο Καλαμάτας.
Η έβδομη υποψήφια σύμβουλος που παρουσιάστηκε χθες ήταν η Ιωάννα Φλώρου. Από την πλευρά της, είπε πως πιστεύει ότι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ξεπερνούν την κοινωνική αδράνεια και να δηλώνουν συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να επιθυμούν ένα δήμαρχο για την Καλαμάτα που να είναι ήρεμη δύναμη, να έχει την κατάλληλη εμπειρία, δημοκρατική σκέψη, εντιμότητα, εργατικότητα και νέες ιδέες. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά η κα Φλώρου τα διέκρινε στο πρόσωπο του Μανώλη Μάκαρη, εξ ου και θα είναι υποψήφια με το συνδυασμό του, ώστε η πόλη να έχει ένα καλύτερο μέλλον.
Τελειώνοντας με την παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Μάκαρης έδωσε το λόγο στην Αγγελική Ρήγα, η οποία ήδη είχε ανακοινωθεί, αλλά θέλησε να κάνει ένα χαιρετισμό. Σύμφωνα με την κα Ρήγα, συμμετέχει στις εκλογές με τον Μανώλη Μάκαρη, επειδή είναι ένας έντιμος άνθρωπος που αγωνίζεται πολύ για τον τόπο και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο.
 
Οι περιοδείες και οι επόμενες κινήσεις
Κατά τη χθεσινή παρουσίαση ο κ. Μάκαρης προχώρησε σε ένα σύντομο απολογισμό των προεκλογικών του περιοδειών, οι περισσότερες των οποίων έχουν γίνει σε συνοικίες και χωριά του Δήμου. Κοινός παρονομαστής, όπως είπε, ήταν η εγκατάλειψη και η πλήρης απουσία του Δήμου. Έτσι πρόταση της παράταξής του είναι η αναζωογόνηση των συνοικιών και των χωριών του Δήμου.
Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι αυτό το διάστημα έγιναν επαφές με φορείς, όπως με το Επιμελητήριο, όπου τέθηκαν διάφορα ζητήματα στον πρόεδρο Βαγγέλη Ξυγκώρο. 
Οι δε περιοδείες και οι επαφές θα συνεχιστούν, ενώ ανακοίνωσε ακόμη ότι μέσα στο Μάρτιο θα γίνει θεματική παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού, με την πρώτη ενότητα να αφορά στον πολιτισμό και να γίνεται στις 15 Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν δε και οι υπόλοιπες.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι λειτουργεί η ιστοσελίδα της παράταξης, όπου οι επισκέπτες μπορούν να διαβάζουν για την επικαιρότητα, άρθρα, αλλά και τη δραστηριότητά της όλα αυτά τα χρόνια.
 
Επίθεση σε συνυποψηφίους του, αλλά και στη Δημοτική Αρχή, για τα απορρίμματα
Ο κ. Μάκαρης θέλησε ακόμη να μιλήσει για το ζήτημα των απορριμμάτων, χαρακτηρίζοντας το μείζον, λέγοντας πως του προκαλεί εντύπωση που υπάρχουν συνδυασμοί που δεν αναφέρουν τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα, ούτε έχουν πάρει θέση. Επίσης εντύπωση του κάνει η μετάθεση ευθυνών από το δήμαρχο Καλαμάτας για το θέμα των στραγγιδίων. Όπως είπε, από παλιά ο συνδυασμός του φωνάζει για αυτά. Τότε του απαντούσαν ότι όλα έχουν γίνει καλά, αλλά τελικά αποκαλύφθηκε ότι «δεν έχουν γίνει όλα καλά».
Όπως υποστήριξε ακόμη, δεν τον ενδιαφέρει ποιος έχει ευθύνη για το ζήτημα, αλλά να φύγουν τα σκουπίδια από εκεί, για να συμπληρώσει ότι υπάρχει πρόγραμμα και λύση από το συνδυασμό του. Επίσης, ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη απορρύπανση της περιοχής, ώστε να καθαριστεί ο Ταΰγετος.
Σχολιάζοντας, τέλος, τα της επικαιρότητας, είπε ότι μείζον θέμα, το οποίο προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, είναι η απόλυση των 6 συμβασιούχων που εργάζονταν με καθεστώς stage. Επανέλαβε, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθεστώς ανασφάλειας στους εργαζομένους του Δήμου, να εργάζονται επί 12 χρόνια και ξαφνικά να τους διώχνουν.
 
Απορρίμματα
Σε ερώτηση που θέσαμε στον κ. Μάκαρη για το ποια η πρότασή του για τα απορρίμματα και πού, τελικά, αυτά να πάνε, απάντησε ότι το νούμερο ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι τα δέματα στη Μαραθόλακκα, διότι δεν είναι αυτά που προκαλούν τη ρύπανση. Πρόσθεσε, δε, ότι, όπως ξεκαθάρισε, η ρύπανση προκαλείται από ένα μεγάλο όγκο απορριμμάτων που είναι χύδην αφημένα και κατά τον ίδιον πρέπει να φύγουν τώρα. Για τα υπόλοιπα, σημείωσε ότι μόλις εφαρμοσθεί η κεντρική διαχείριση, θα πάνε εκεί.
Συνεχίζοντας την ερώτηση για το ποια είναι η λύση, ο κ. Μάκαρης απάντησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας όφειλε να έχει απομακρύνει τα συγκεκριμένα απορρίμματα. Επισήμανε, δε, ότι αυτά πρέπει να περάσουν ξανά από επεξεργασία και να δεματοποιηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεχνολογίες περιβάλλοντος που μπορούν και να βγάλουν τα ζουμιά και να βοηθήσουν στην πλήρη απορρύπανση της περιοχής.
 
Η στήριξη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδυασμό Μάκαρη
Στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίασης των επτά νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» ζητήσαμε από τον επικεφαλής Μανώλη Μάκαρη να μας σχολιάσει αυτή τη στήριξη, αλλά και τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από υποψηφίους του.
Ο κ. Μάκαρης απάντησε αρχικά ότι το ζήτημα έχει εξαντληθεί και η ανακοίνωση που εξέδωσε ήταν ξεκάθαρη. Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο συνδυασμός του πότε δε ζήτησε στήριξη από κανένα κόμμα και, μάλιστα, ανέφερε ότι το Δεκέμβριο του 2017 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του χωρίς να έχει τη στήριξη κανενός.
Όπως επισήμανε, ζητά την ψήφο όλων των Καλαματιανών. Αν ένα κόμμα τώρα, δείχνει μια προτίμηση προς την παράταξή σου, είναι θεμιτό και ευπρόσδεκτο, σχολίασε. Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι άλλο αυτό και άλλο «το καπέλωμα».
Κλείνοντας την απάντησή του ο κ. Μάκαρης είπε ότι η παράταξη είναι ανοιχτή σε ανθρώπους και φορείς που την προτιμούν, αλλά σε καμία περίπτωση δε χαρίζει την ανεξαρτησία της.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση