Αστυνομική επιχείρηση με 19 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Αστυνομική επιχείρηση με 19 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Μεσσηνία, και συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα. Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της Περιφέρειας, πλην της Κορινθίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 578 άτομα, εκ των οποίων τα 417 ήταν Έλληνες και τα 161 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 426 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 73 άτομα, από τα οποία 48 ήταν Έλληνες και 25 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 49 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 213 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

  • Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας και για όπλα. Ειδικότερα, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνελήφθησαν στην Καλαμάτα το απόγευμα της Παρασκευής ένας 18χρονος καθώς είχε στην κατοχή του 1,6 γραμμ. χασίς, ένας 31χρονος αλλοδαπός καθώς είχε περιτυλιγμένη σε χαρτί και ζελατίνα δύο ποσότητες χασίς  μια με 27 γραμμ. και άλλη μια με 2 γραμμ. Επίσης, ένας 57χρονος Έλληνας με 2,4 γραμμ. χασίς, ενώ σε έλεγχο στο σπίτι ενός 35χρονου βρήκαν και κατέσχεσαν 5 γραμμ. χασίς, 1 τσιγαριλίκι, 1 αεροβόλο όπλο, 62 αβολίδοτα φυσίγγια για αεροβόλο, 1 μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με λάμα 15 εκατ. και  μια τυποποιημένη συσκευασία με 3 σπόρους κάνναβης.
  • Οκτώ Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τέσσερις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
 Β.Β.