Γλίτωσε τα χειρότερα η Καλαμάτα ’80, 3-2 στην πρεμιέρα την Ολυμπιάδα στο Κλειστό

Γλίτωσε τα χειρότερα η Καλαμάτα ’80, 3-2 στην πρεμιέρα την Ολυμπιάδα στο Κλειστό

Η πρεμιέρα της Καλαμάτας ’80 στα πλέι οφ της Α2 βόλεϊ των ανδρών δεν ήταν ακριβώς η αναμενόμενη, όμως τουλάχιστον η τοπική μας ομάδα κατάφερε να κάνει νικηφόρο ξεκίνημα. Οι «Λύκοι» κέρδισαν χθες το απόγευμα στο Κλειστό της Παραλίας την Ολυμπιάδα Πατρών στο τάι μπρέικ. Απέναντι σε μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της διαδικασίας η Καλαμάτα ’80 στόχευε σε καθαρό 3ποντο, αλλά η διάσωση των δύο βαθμών αποτελεί ευτύχημα –εξανεμίζοντας όμως από την αρχή τον πλεονέκτημα του πρωτοπόρου και των 4 βαθμών- όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Οι «Λύκοι» παρουσίασαν και χθες το διπλό πρόσωπο που τους έχει φέρει σε αυτή τη θέση να παλεύουν για παραμονή, κάνοντας κακό ξεκίνημα. Οι Πατρινοί εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη των Μεσσήνιων και άρχισαν να ελπίζουν όταν κέρδισαν το 1ο σετ με 18-25. Η Καλαμάτα ’80 έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες και την  αγωνιστική διαφορά που τη χωρίζει από την Ολυμπιάδα στο 2ο σετ, το οποίο κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες και 25-10. Δυστυχώς όμως η εικόνα αυτή ανατράπηκε και πάλι στο 3ο σετ, το οποίο κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι, εξασφαλίζοντας έτσι και τον έναν βαθμό του παιχνιδιού. Με ανεβασμένη ψυχολογία και την Καλαμάτα ’80 να μην μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή της, οι Αχαιοί κυνήγησαν και τη νίκη και έδειξαν ότι θα την πάρουν όταν το φωτεινός πίνακας έδειξε 15-21 και 16-22. Κάπου εκεί η Καλαμάτα ’80 έκανε το μεγάλο come back, κάνοντας να σπάσουν καρδιές στο Κλειστό της Παραλίας. Με τα συναισθήματα να εναλλάσσονται το 4ο σετ έληξε με 29-27 υπέρ της τοπικής μας ομάδας, αποτρέποντας την ηττα. Το τάι μπρέικ αποδείχθηκε ανάλογα ψυχοφθόρο με το συγκρότημα που προπονεί ο μεγάλος Γιάννης Λάιος όμως να καταφέρνει να κρατήσει στην Καλαμάτα τη νίκη και τους 2 βαθμούς.
Χθες το βράδυ διεξαγόταν η αναμέτρηση ΑΟ Αιγιαλέων-ΣΦΑΜ Φοίβος, ενώ η 2η αγωνιστική περιλαμβάνει στις 9-10 Μαρτίου τις συναντήσεις ΑΟ Αιγιαλέων-ΑΟ Καλαμάτα ’80 και ΣΦΑΜ Φοίβος – ΑΕΠ Ολυμπιάς.

Τα σετ: 18-25, 25-10, 18-25, 29-27, 15-13.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Ι. Λάιος-Χ. Διακουμέας): Μανιατέας, Αλεξάκης, Μπιρμπίλης, Σπ. Χανδρινός, Μπουσούνης, Σαμουήλ, Καπίρης, Π. Βλάσσης, Μαδούρας, Ντάκουρης, Άρ. Χανδρινός, Κατσιαφλάκας.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ (Θ. Δαρείος): Δασκαλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Μακρής, Αγγελόπουλος, Φερτάκης, Ντόντης, Φιλίππου, Γεωργάτος, Τίμπιλης, Μούρτζης, Θεοδωράκης, Βαλουξής, Χ. Βλάσσης.