Ενισχύεται περαιτέρω ο “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”


Σε μία ακόμα παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων προχώρησε χθες το μεσημέρι ο συνδυασμός “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”, στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο επικεφαλής της παράταξης, Μανώλης Μάκαρης, ανέφερε ότι μετά την παρουσίαση των προτάσεων για τον πολιτισμό, στις 3 Απριλίου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης του Δήμου και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών στους δημότες.
Στη συνέχεια, στις 7 Απριλίου, ο συνδυασμός θα συμμετέχει στην εθελοντική καμπάνια Let’s Do It Greece, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, και θα αναλάβει τον καθαρισμό του πάρκου του Νέδοντα.
Τέλος, στις 10 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος για την κοινωνική πολιτική και την πολιτική προστασία, ενώ στις 15 το πρόγραμμα για τον αθλητισμό.
 
Η ανακοίνωση νέων υποψηφίων
Εν συνεχεία ο κ. Μάκαρης προχώρησε στην ανακοίνωση των ονομάτων των νέων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, που είναι οι εξής: Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιάννης Θεοφιλόπουλος, Χαράλαμπος Μπάμπαλης, Λένα Νικητάκη και Σταμάτης Μπεχράκης.
Βέβαια, από αυτούς ο Γιάννης Θεοφιλόπουλος και ο Σταμάτης Μπεχράκης είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ο Γιώργος Γιαννόπουλος παλιό μέλος και στέλεχος της αυτοδιοικητικής κίνησης.
Κατά την παρουσίαση μίλησε, μεταξύ άλλων, το μέλος του συνδυασμού, Δημήτρης Σερεμέτης, που κατήγγειλε, χωρίς περιστροφές, το ρατσισμό και το φασισμό και υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη ασχήμια της πόλης βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, εκεί όπου είναι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Ο Χαράλαμπος Μπάμπαλης, διακεκριμένος αθλητής και καθηγητής φυσικής αγωγής, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους, και στους υπόλοιπους συνδυασμούς, γιατί, όπως τόνισε, αυτό θα αποβεί σε καλό για το Δήμο Καλαμάτας.
Η Λένα Νικητάκη, φιλόλογος στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας, αναφέρθηκε στα θέματα των σχολικών μονάδων, υπογραμμίζοντας τη θέση της υπέρ της δημοκρατίας μεταξύ των σχολείων και κατά της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής ανισότητας ανάμεσα σε σχολεία του ίδιου Δήμου, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα δίκαιης και διαφανούς κατανομής πόρων στα σχολεία.
Σύντομες παρεμβάσεις έγιναν και από τους Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιάννη Θεοφιλόπουλο και Σταμάτη Μπεχράκη.
Α.Π.