Εξακολουθεί να «σαπίζει» στα νερά η οικογένεια στον Αλμυρό

Εξακολουθεί να «σαπίζει» στα νερά η οικογένεια στον Αλμυρό

Παρά τις προσωρινές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ
 
 Κάποιες πρώτες και προσωρινές παρεμβάσεις έκανε η ΔΕΥΑΚ στην περιοχή του Πάρκου του Αλμυρού, στο σημείο που μπαζώθηκε η «γράνα»  και αναβλύζουν νερά από το έδαφος, όμως το πρόβλημα στο σπίτι που «υποφέρει» περισσότερο δε μειώθηκε.
Η ΔΕΥΑΚ έκανε τρεις παρεμβάσεις με χαντάκια που άνοιξε, ένα δίπλα από το σπίτι, ένα στο ύψος που ξεκινά το Πάρκο προς το κεντρικό δρόμο, αλλά και με άνοιγμα της απόληξης του νερού προς τη θάλασσα. Στόχος της, όπως έχει ανακοινωθεί, είναι να παρέμβει οριστικά όταν στεγνώσουν τα νερά.
Με τις προσωρινές παρεμβάσεις τα νερά που συσσωρεύονταν στον κεντρικό δρόμο και δημιουργούσαν επικίνδυνες συνθήκες για τα οχήματα, πράγματι εξαφανίσθηκαν. Όμως, στο σπίτι της οικογένειας τα νερά συνεχίζουν να αναβλύζουν.
 
Μόνιμα σε ένα υγρό περιβάλλον
Η οικογένεια είναι υποχρεωμένη τα τελευταία τρία χρόνια να ζει στην υγρασία και τα νερά και είναι σίγουρο πως αν αυτό συνεχιστεί, θα αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. Ακόμα κι αυτές τις ηλιόλουστες μέρες οι άνθρωποι ζουν μόνιμα σε ένα υγρό περιβάλλον.
Όπως είχε πει και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, Αντωνία Ζούζουλα, μιλώντας στο «Θάρρος» πριν από αρκετές ημέρες, δίπλα από αυτό, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, υπήρχε «γράνα». Εκεί κατέληγαν όλα τα νερά που κατέβαιναν από το βουνό και τα γύρω κτήματα και μέσω αυτής οδηγούνταν στην θάλασσα.
Η «γράνα», όμως, έκλεισε και έγινε δρόμος. Μετά την κατασκευή στο ίδιο σημείο του αγωγού αποχέτευσης πριν από τρία χρόνια, άρχισαν να αναβλύζουν νερά από διάφορα σημεία του εδάφους. Ακόμα και μέσα στην αυλή του σπιτιού τα νερά έχουν σπάσει το τσιμέντο και στην κυριολεξία αναβλύζουν σαν μικρά σιντριβάνια.
Η κα Ζούζουλα επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει επιπλέον παρέμβαση της ΔΕΥΑΚ, ίσως με άνοιγμα του χαντακιού πιο πάνω από το σπίτι, ώστε να σταματήσουν τα νερά να βρίσκουν δρόμο κάτω από αυτό και στη συνέχεια εντός.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη