Επιτέλους ρυθμίστηκε η μεταφορά των δύο μαθητών από τα Καλλιανέικα

Επιτέλους ρυθμίστηκε η μεταφορά των δύο μαθητών από τα Καλλιανέικα

Χρειάσθηκε να περάσουν οι τρεις δύσκολοι μήνες του χειμώνα, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των δύο μαθητών από τον οικισμό Καλλιανέικα Δολών προς τα σχολεία τους στην Καλαμάτα. Μόλις την Τρίτη, έπειτα από επαναληπτικό διαγωνισμό και διαπραγματεύσεις που είχαν βγει άγονοι, το έργο μεταφοράς των δύο παιδιών ανατέθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ταξί, το οποίο εκτελεί πλέον το δρομολόγιο.
 
Τέρμα – προς το παρόν- το περπάτημα
Όπως επανειλημμένα είχαμε παρουσιάσει σε ρεπορτάζ μας, οι δύο μαθητές, κατοικώντας μόνιμα στον οικισμό Καλλιανέικα, 20 χλμ. απόσταση από την Καλαμάτα, για να μεταβούν στα σχολεία τους στην Καλαμάτα έπρεπε καθημερινά να περπατούν (ξημερώματα και μεσημέρι) από 3,5 χλμ. με τις πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προκειμένου από τις Κιτριές να παίρνουν το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για Καλαμάτα και αντίστροφα.
Η ταλαιπωρία αυτή για τα παιδιά και τη μητέρα τους ξεκίνησε από την αρχή του σχολικού έτους φέτος, όμως τα πράγματα από το Νοέμβριο και μετά γίνονταν όλο και πιο δύσκολα, καθώς οι καιρικές συνθήκες αγρίευαν και πολλές μέρες ήταν αδύνατον να κάνουν με τα πόδια αυτή τη διαδρομή και έτσι δεν πήγαιναν σχολείο. Παρά τις υποσχέσεις αρμοδίων, όμως, ακόμα και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, το πρόβλημα δε λύθηκε.
Λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων και του κρύου φέτος στην περιοχή μας, οι δύο μαθητές έκαναν πολλές απουσίες και έχασαν αρκετά μαθήματά, με αυτό να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το ένα παιδί που δίνει πανελλήνιες.
 
Μόνο για φέτος
Ύστερα από πολλές δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν και σχεδιασμό λύσεων που δεν απέδωσαν, στις αρχές Φεβρουαρίου η μητέρα αναγκάστηκε να καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Τελικά, έπειτα από επαναδιαπραγμάτευση του δρομολογίου, υπήρξε θετική ανταπόκριση από έναν ιδιοκτήτη ταξί και από την Τρίτη που μας πέρασε ξεκίνησε η μεταφορά των δύο παιδιών.
Βέβαια, η σύμβαση που υπογράφηκε έχει διάρκεια μόνο μέχρι το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς και είναι άγνωστο τι θα γίνει από τη νέα, το Σεπτέμβριο, οπότε το ένα παιδί της οικογένειας θα συνεχίσει τη φοίτησή του σε τάξη Λυκείου.

Της Βίκυς Βετουλάκη