Ευθεία επίθεση Κουφαλάκου σε Τσώνη και άλλα μέλη του Εργατικού Κέντρου

Ευθεία επίθεση Κουφαλάκου σε Τσώνη και άλλα μέλη του Εργατικού Κέντρου

Όπως γράψαμε, το ΠΑΜΕ είχε προγραμματίσει για χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου, στην οποία προφανώς θα σχολίαζε τα του συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα. Έτσι κι έγινε τελικά, καθώς τα μέλη του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρη Τσώνη, όπως και σε άλλα μέλη, για τη στάση τους κατά το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.
 
Παναγιώτης Κουφαλάκος
Κατά τον κ. Κουφαλάκο: «Το ανεξάρτητο συνδικαλιστικό στέλεχος της Ν.Δ., πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, σε συνεννόηση με το άλλο ανεξάρτητο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παναγόπουλο, πρόεδρο της ομάδας Βασιλόπουλου-Καραγεωργόπουλου, προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αφού απλόχερα δήλωσε δημοκράτης που μας έκανε τη χάρη να μας αφήσει ανοικτό το Εργατικό Κέντρο που το θεωρεί μαγαζί του, μέσα στο παραλήρημά του έφθασε στο σημείο να εγκαλέσει την Αστυνομία, γιατί δεν παρέβηκε μέσα στο αίθουσα του Μεγάρου Χορού, για να χτυπήσει νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, που θέλησαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση και να γεμίσουν την άδεια αίθουσα. 
Δε μας είπε, όμως, τι δουλειά είχαν ο Κανέλης, ο σύντροφός του Στέφανος, ο Λαγωνικάκος και όλη η παρέα στην είσοδο του Μεγάρου; Μήπως τους είχε προσλάβει ως σεκιουριτάδες;
Για να τελειώνουμε τα περί βίας. Την ευθύνη φέρουν αυτοί που προσπάθησαν να μας εμποδίσουν να μπούμε στην αίθουσα.
Τώρα, για τη συνδικαλιστική του καριέρα, που ονομάζει θεσμική ιδιότητα, επιβεβαιώνει το σύνθημα: στις πλάτες των εργαζομένων χτίζουνε καριέρες.
Τέλος, δε μας είπε τίποτα για την ταμπακέρα. Πού ήταν όλες τις μέρες του συνεδρίου οι εκλεγμένοι από το Εργατικό Κέντρο σύνεδροι, αυτός, ο Κανέλης και ο Λύρας; Γιατί δεν ήταν στην είσοδο της αίθουσας του συνεδρίου και να απαιτήσουν να πραγματοποιηθεί, όπως τους καλούσαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ; Στο μόνο μέρος που θεάθηκαν, ο Κανέλης και ο Τσώνης, ήταν στα εστιατόρια των ξενοδοχείων, στις καφετέριες και τα μπαρ.
Ένα τελευταίο σχόλιο για το αίτημα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, προς τα κόμματα του λεγόμενου Δημοκρατικού Τόξου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λογικό το βρίσκω το αίτημα. Αφού τα παιδιά έβαλαν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Έβαλαν πλάτη για την απαγόρευση στην απεργία, έβαλαν πλάτη στο πετσόκομμα των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, έβαλαν πλάτη στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου για να τσακίσουν τη ζωή της εργατικής τάξης. Αφού έχουν ξεπέσει στα μάτια των εργαζομένων, μην μπορώντας να συγκεντρώσουν ούτε μια χούφτα ανθρώπους στις συγκεντρώσεις που κάνουν. Τώρα ζητούν από τους εργοδότες, μέσω των κυβερνήσεών τους, να βάλουν πλάτη για να κρατήσουν τις θεσούλες τους στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, με αντάλλαγμα να ολοκληρώσουν το βρόμικο έργο τους.
Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Τα ταξικά συνδικάτα είναι αποφασισμένα να σπάσουν το απόστημα, να πετάξουν έξω από τα συνδικάτα τους εργοδότες, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος. Γνωρίζουμε τον αρνητικό συσχετισμό στα συνδικάτα για τις ταξικές δυνάμεις. Όμως, ζητάμε να αποτυπωθεί ο πραγματικός αρνητικός συσχετισμός μέσα από γνήσιους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων, μέσα από ένα καθαρό δημοκρατικό συνέδριο, με πραγματικούς συνέδρους και όχι συνέδρους μαϊμούδες και εργοδότες».
 
Βαγγέλης Λαμπρόπουλος
Με τη σειρά του ο κ. Λαμπρόπουλος υποστήριξε: «Όσον αφορά στη δημοκρατία που επικαλούνται, ας μας πουν ο γραμματέας Κανέλης και ο πρόεδρος Τσώνης γιατί στη συγκρότηση σε Σώμα της Διοίκησης απαίτησαν από το ΠΑΜΕ να συμφωνήσει μαζί τους για να μας δώσουν την αντιπροεδρία, σύμφωνα με την πάγια τακτική που εφαρμοζόταν χρόνια; Η πρώτη δύναμη σε ψήφους τον πρόεδρο, η δεύτερη τη γραμματεία και η τρίτη τον αντιπρόεδρο.
Γιατί αφού επικαλούνται τη δημοκρατία μάς αφαίρεσαν το δικαίωμα να έχουμε, ως μέλη της Διοίκησης, κλειδιά του Εργατικού Κέντρου; Εδώ, με τις παραχωρήσεις που έχουν γίνει, έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο γραφείο του επιτρόπου, ο Δήμος, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, όλοι πρέπει να έχουν κλειδιά εκτός από τα σωματεία». 
Π.Μπ.