Καλαμάτα: Με 6άδα απουσιών στο σημερινό ντέρμπι με τον Πάμισο

Καλαμάτα: Με 6άδα απουσιών στο σημερινό ντέρμπι με τον Πάμισο

Με πολλές απουσίες είναι αναγκασμένη η Καλαμάτα να υποδεχθεί σήμερα τον Πάμισο, στο τοπικό ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, που θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με ντόπια διαιτητική τριάδα τους Ρέκκα, Καρβούνη και Αδαμόπουλο. Στα υπάρχοντα προβλήματα από κάρτες και τραυματισμούς την τελευταία στιγμή προστέθηκε ένα ακόμη για τον προπονητή, Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος δεν θα έχει στο απογευματινό ματς ούτε τον υψηλόσωμο επιθετικό, Γιόνδη, ο οποίος ένοιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και αποκλείστηκε από την αποστολή. Νοκ άουτ συνεχίζουν να παραμένουν οι Ζαχαρόπουλος, Ψώνης και Μαστραντωνάκης, ενώ στα προβλήματα της …εβδομάδας συμπεριλαμβάνονται και οι τιμωρημένοι Μίνγκας και Τάμπας, καθώς συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες. Με βάση όλα αυτά, και την επάνοδο του Ρόνι Κάρλος, ο οποίος εξέτισε και αποτελεί το μόνο ευχάριστο γεγονός από αυτό το «μέτωπο» η Μαύρη Θύελλα θα στηριχθεί σε 17 ποδοσφαιριστές, που είναι εκτός από τον Βραζιλιάνο οι: Βούρας, Κασωτάκης, Τσόπελας, Χίλγκεν, Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπίζος, Αντωνιάδης, Πέριτς, Πινδώνης, Μάρκοβιτς, Ζελέκου, Γκελκέρια, Λαθύρης, Αθανασόπουλος.
Τα προβλήματα φυσικά δεν αλλάζουν τον στόχο της ομάδας της Καλαμάτας για τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή του 8ου Ομίλου, ιδιαίτερα μετά τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες που προηγήθηκαν κι έδωσαν την ευκαιρία στον Ασπρόπυργο να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.
Ο Πάμισος συγκαταλέγεται μεν στις αδύναμες ομάδες του Ομίλου, η αναμέτρηση μαζί του όμως ενέχει πολλές ιδιομορφίες, θα έχει μεγάλη πίεση από τις κερκίδες, που αναμένεται να κατακλυστούν από εκατοντάδες κόσμου, η βαθμολογική πίεση για πρώτη ίσως φορά θα είναι τόσο έντονη, ενώ η ανάγκη για αγωνιστικές αλλαγές και η απουσία βασικών παικτών αποδυναμώνουν μοιραία τη Καλαμάτα.
Τίποτα απ’ όλα αυτά ωστόσο δεν μπορεί να κρατήσει την Μαύρη Θύελλα μακριά από την κατάκτηση του 3πόντου, καθώς οι «μελανόλευκοι» έχουν μπει σε τροχιά ανόδου, έχουν αποδείξει το πνεύμα πρωταθλητή που τους έχει διαποτίσει και οι παίκτες που θα αγωνιστούν είναι έτοιμοι να κάνουν κατάθεση ψυχής για να δώσουν συνέχεια στο όνειρο…

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Χωρίς άγχος στο τοπικό ντέρμπι
 
Χωρίς άγχος θ’ αντιμετωπίσει σήμερα τον Π.Σ. Η Καλαμάτα που οδηγεί σταθερά την κούρσα στον 8ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ο Πάμισος Μεσσήνης. Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης (δεν έχουν πλέον ελπίδες για σωτηρία), θα προσπαθήσουν  να κάνουν αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει. Ο προπονητής Μιχάλης Φασουλής δεν έχει στη διάθεσή του τους Άγγελο Γεωργιόπουλο (λύθηκε η συνεργασία του με τον Πάμισο Μεσσήνης), Παναγιώτη Μάραντο (τελεί υπό τιμωρία λόγω πειθαρχικού παραπτώματος) και Θεόδωρο Κατσιβαρδέα (ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του).
Υπολογίζεται πάντως κανονικά ο έμπειρος μεσοαμυντικός Γιάννης Μωράκης (εξέτισε την ποινή του).

Η βαθμολογία
1    Καλαμάτα     50  38-5
2    Ασπρόπυργος 48  47-8
3    Παναργειακός     39  30-11
4    Ερμιονίδα     33  23-12
5    Πελλάνα Καστορείου    32  2317
6    Καταστάρι    30  24-16
7    Αστέρας Βλαχιώτη 30  23-31
8    ΑΟ Υπάτου   29  19-9
9    Παναρκαδικός     25  28-26
10  Αμβρυσσέας  23  23-20
11  Μανδραϊκός  22  18-26
12  Ένωση Λέρνας    15  1425
13  Πάμισος Μεσσήνης     7    9-51
14  Εικοσιμία     2    0-62
– Εκκρεμούν οι συναντήσεις Παναρκαδικός-ΑΟ Κατασταρίου, ΑΟ Εικοσιμίας-Ερμιονίδα και Αμβρυσσέας Διστόμου-ΑΟ Υπάτου.