Κιτριές: Οι διαρρήξεις σπέρνουν φόβο και τρόμο

Κιτριές: Οι διαρρήξεις σπέρνουν φόβο και τρόμο

Οργανώνονται οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων για τις επόμενες κινήσεις τους 
Μια ημερίδα – εκδήλωση που θα ευαισθητοποιήσει και θα κινητοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες για το θέμα της εγκληματικότητας επιδιώκουν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας και ήδη έχουν ξεκινήσει συναντήσεις σε  οργανωτικό επίπεδο.
Οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Ασπροχώματος, Αντικαλάμου, Πλατέος, Αριοχωρίου, Αλωνίων, Ασπροπουλιάς, Άμμου, Άριος, Θουρίας, Αρφαρών, Βρωμόβρυσης, Αγίου Φλώρου, Πηδήματος, Σπερχογείας, Μικρομάνης, Αμφείας, Άνθειας, Αιθαίας, Αγρίλου και Σταματινού έχουν λάβει αποφάσεις στα Τοπικά τους Συμβούλια και πριν από δύο εβδομάδες οργάνωσαν κινητοποίηση διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά τους, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.
 
Ουσιαστικές λύσεις
Μετά τις διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν στις 14 Φεβρουαρίου οι πρόεδροι μαζί με κατοίκους των περιοχών τους, το προηγούμενο Σάββατο είχαν νέα συνάντηση σε στενό κύκλο, προκειμένου να συζητήσουν οργανωτικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν λάβει, με βάση και όσα συμφώνησαν με τον αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας και την εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Μάλιστα, έχουν συνεχίσει τις επαφές τους με φορείς και υπηρεσίες που σχετίζονται με την παραβατικότητα συγκεκριμένων ομάδων και ανηλίκων, καθώς στόχος τους δεν είναι απλώς να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση, η οποία θα λειτουργήσει ως χύτρα ταχύτητας, όπου θα εκτονωθούν λεκτικά και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους χωρίς ουσιαστικές λύσεις.
 
Διευρυμένη συνάντηση
Επιθυμούν να οργανωθεί μια διευρυμένη ουσιαστική συνάντηση, όπου συμμέτοχοι δε θα είναι μόνο η Αστυνομία και η Εισαγγελία, αλλά και άλλοι σχετικοί φορείς.
Η πρόταση της διοργάνωσης μιας ημερίδας στην περιοχή συζητήθηκε κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας των διαμαρτυρόμενων με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ενώ σύμμαχο σε αυτό βρήκαν και την εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία χαρακτήρισε το θέμα μείζον και δεσμεύτηκε να συμβάλει όπως μπορεί.
Οι πρόεδροι έχουν συντάξει και αποστείλει σε όλους τους φορείς, μέχρι και το γραφείο του πρωθυπουργού, ψήφισμα το οποίο περιγράφει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθημερινότητά τους από την παραβατικότητα. Καταλήγουν, δε, σε προτάσεις που αφορούν και στον τομέα της πρόληψης, αλλά και της καταστολής.
Κυρίως ζητούν να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κατά της παραβατικότητας, με την άμεση συμμετοχή όλων των φορέων της κοινωνίας, αλλά και να ενισχυθεί και εντατικοποιηθεί η αστυνόμευση στις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, στην κατεύθυνση της αποτροπής τόσο των αστικών όσο και των αγροτικών αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη 



Δεν έχουν αφήσει σπίτι για σπίτι στις Κιτριές
Η κατάσταση με τις διαρρήξεις σε σπίτια στις Κιτριές δείχνει να έχει ξεφύγει, με κατοίκους που επικοινώνησαν με το «Θάρρος» να δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Όπως μας είπαν, λοιπόν, τα σπίτια που έχουν κλαπεί είναι δεκάδες και κάποια, μάλιστα, δύο και τρεις φορές.
Φαίνεται, δε, οι δράστες να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες, καθώς μπαίνουν την ώρα που αυτοί λείπουν, ενώ όπως σχολίασαν, έχουν παρατηρήσει κάποιες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή.
Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι κάποιος άφησε ένα ρούχο έξω από την πόρτα ενός σπιτιού, ενώ σε άλλο σπίτι πέταξαν πέτρες, σημάδια που αφήνονται για να δουν οι ανεπιθύμητοι εισβολείς αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα.
Τέλος, σε ερώτηση αν η Αστυνομία γνωρίζει τα περιστατικά, μας είπαν ότι κάποια από τα θύματα κατήγγειλαν τις κλοπές, αλλά πολλά όχι, διότι θεωρούν ότι δε θα κάνει κάτι.
Π.Μπ.