Με «καθυστέρηση» …35 χρόνων η γενιά της ΟΝΝΕΔ του ‘84 τίμησε τον «ιστορικό» της πρόεδρο Βασίλη Μιχαλολιάκο (φωτογραφίες)

Με «καθυστέρηση» …35 χρόνων  η γενιά της ΟΝΝΕΔ του ‘84 τίμησε τον «ιστορικό» της πρόεδρο Βασίλη Μιχαλολιάκο (φωτογραφίες)

 
«Μια φορά Οννεδίτης πάντα Οννεδίτης» τόνισε συγκινημένος ο Μανιάτης πολιτικός
 
 Μια ευχάριστη και μεγάλη έκπληξη περίμενε τον πρώην υπουργό , δήμαρχο Πειραιά και νυν υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στα γραφεία του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου το πρωί του Σαββάτου. Εκεί , ο αντιδήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος με την «Δημοτική Πρωτοβουλία» Γιάννης Μπάκας επιφύλασσε μια έκπληξη για το «ιστορικό» στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Γύρισε, λοιπόν, το χρόνο στο Δεκέμβριο του 1984,  όταν η τότε διοικούσα επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας με πρόεδρο τον Άγγελο Κωτσιόπουλο και αντιπρόεδρο τον Ανδρέα Μιχαλακέα είχαν διοργανώσει μια μεγάλη συναυλία στον κινηματογράφο «Ηλέκτρα». Σ’ αυτή την εκδήλωση είχαν σκοπό να τιμήσουν τον τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Μιχαλολιάκο για την προσφορά του στη νεολαία της Ν.Δ. Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση, η τότε νέα ηγεσία της ΝΔ «καθαίρεσε» τον Βασίλη Μιχαλολιάκο τοποθετώντας στη θέση του τον Βαγγέλη Μειμαράκη.
 Παρά τις παραινέσεις της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας να παραβρεθεί κανονικά στην εκδήλωση ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν ήρθε ποτέ στην Καλαμάτα , επιθυμώντας να μη ρίξει «λάδι» στη φωτιά και να διατηρήσει την ενότητα του κόμματος. Όλα τα παραπάνω  τα διηγήθηκε χθες ο Γιάννης Μπάκας που σαν μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΟΝΝΕΔ του 1984 «φύλαξε» την τιμητική πλακέτα , η οποία τον ακολούθησε έκτοτε σα όλους τους σταθμούς της ζωής του. Χθες το πρωί με καθυστέρηση 35 ετών αυτή η πλακέτα , με εμφανή τα σημάδια του χρόνου, δόθηκε τελικά στον Βασίλη Μιχαλολιάκο , δια χειρός του τότε αντιπροέδρου της οργάνωσης Ανδρέα Μιχαλακέα και παρουσία αρκετών Οννεδιτών εκείνης της γενιάς.
 Ο Μανιάτης πολιτικός ήταν αδύνατον να κρατήσει τη συγκίνηση του. Ευχαρίστησε όλα τα μέλη της τότε γενιάς που διατηρούν τη νεανική τους «φλόγα» και σήμερα άσβεστη , καλώντας τους και πάλι στη «μάχη» για μια μεγάλη και ποιοτική Νέα Δημοκρατία , υπενθυμίζοντας σε όλους το ρόλο της «ΟΝΝΕΔ» που είναι πάντα η εποικοδομητική κριτική στην εκάστοτε ηγεσία !  Έκλεισε δε λέγοντας το σύνθημα που «σημάδεψε» τους Οννεδίτες της δεκαετίας του ‘80… «Μια φορά Οννεδίτης για πάντα Οννεδίτης»
 
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας