Νίκος Αλεξανδρόπουλος: Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για το Δήμο Καλαμάτας

Νίκος Αλεξανδρόπουλος: Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για το Δήμο Καλαμάτας

Οι πρώτοι 21 υποψήφιοι  
Όπως και στην πρώτη του εμφάνιση, έτσι και χθες το απόγευμα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Φαραί”, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Η Καλαμάτα του Αύριο”, Νίκος Αλεξανδρόπουλος, κατέθεσε τα… διαπιστευτήριά του, εν όψει των δημοτικών εκλογών, από την περιοχή της παραλίας, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο συνδυασμός στην ανάπτυξή της.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του τόνισε μεταξύ άλλων: “Η  Καλαμάτα είναι η πόλη των χαμένων ευκαιριών. Χαμένη ευκαιρία ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, προσπάθεια για την οποία βοήθησαν πάρα πολλοί φορείς και επιχειρηματίες, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά τελικά χάθηκε.
Επίσης, οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι  η Καλαμάτα των τελευταίων χρόνων έχει αναπτυχθεί αρκετά και αυτό θα συνεχίζεται και στο μέλλον. Όμως, δεν έχει καμία υποδομή καινούργια, η οποία θα μπορούσε να της δώσει μια ποιοτική ώθηση.
Ο Ταΰγετος ήταν και είναι εγκαταλειμμένος, χωρίς να έχουμε έναν οργανισμό διαχείρισης ορεινού όγκου να προστατεύουμε το περιβάλλον και να φτιάξουμε ένα business plan για την επιχειρηματικότητα. Αν πάει κάποιος στα χωριά του Ταϋγέτου, θα βρει την πλήρη εγκατάλειψη.
Το Ιστορικό Κέντρο της πόλης, που από μόνο του αποτελεί πόλο έλξης, ο Δήμος το έχει εγκαταλείψει, δεν έχει συνεργασία με τις επιχειρήσεις, δεν έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό. Το Ιστορικό Κέντρο δεν έχει ανάγκη από δρόμους. Τα Ιστορικά Κέντρα δε θέλουν ασφαλτοστρώσεις. Θέλουν ειδική ανάπλαση η οποία θα πρέπει να βασίζεται στα ιστορικά και πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής που έχουν αναπτυχθεί.
Επίσης, η μοναδική -πολύ πιθανόν στην Ευρώπη- που έχει παραλιακό μέτωπο μέσα στην πόλη με καθαρή θάλασσα και δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει ποτέ να μιλήσει καθαρά για το λιμάνι. Υποστηρίζει ότι το θέλει τουριστικό. Αν είναι έτσι, τότε γιατί η Καλαμάτα είναι η τελευταία σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων; Τι έχει κάνει η Δημοτική Αρχή  για να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα; Εν ολίγοις, δεν υπάρχει κανένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της πόλης.
Η “Καλαμάτα του Αύριο” θέλει να βάλει τον απλό πολίτη στη λήψη των αποφάσεων! Ο συνδυασμός μας δε θα έχει επαγγελματίες πολιτικούς. Η Δημοτική Αρχή δεν είναι για τους λίγους. Είναι για τους πολλούς, και οι πολλοί είναι οι απλοί πολίτες! Δεν είναι τα μεγαλοστελέχη της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.
Αυτή τη στιγμή μέσα από το συνδυασμό μου ζητώ εντολή των πολιτών για να θέσω τον Καλαματιανό πολίτη στο επίκεντρο των αποφάσεων. Ο απλός, ο καθημερινός πολίτης να είναι στο επίκεντρο των αποφάσεων για την πόλη μας. Να μην αποφασίζουν άλλοι για μας!”.
 
Οι πρώτοι 21 υποψήφιοι
1) Μαργαρίτα Μπαστούνη, ελεύθερη επαγγελματίας,
2) Βενετία Παναγοπούλου, ελεύθερη επαγγελματίας,
3) Ελένη Θεοδόση, ιδιωτική υπάλληλος,
4) Αικατερίνη Πολυχρονοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος,
5) Ρούλα Γιαννοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος,
6) Δώρα Παυλέα, ιδιωτική υπάλληλος,
7) Αργυρώ Λεβεντογιάννη, νοσηλεύτρια,
8) Μαρία Καρδάση, ιδιωτική υπάλληλος,
9) Αλέκος Θεοδωρακόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας,
10) Μιχάλης Καρύδης, ελεύθερος επαγγελματίας,
11) Ανδρέας Χειλάς, ελεύθερος επαγγελματίας,
12) Φώτης Γιακουμής, συνταξιούχος τραπεζικός,
13) Βασίλης Βεργινάδης, ελεύθερος επαγγελματίας,
14) Παντελής Ζησιμάτος, ελεύθερος επαγγελματίας,
15) Τάσος Τσιμικλής, ελεύθερος επαγγελματίας,
16) Γιάννης Ζοργιάνος, ελεύθερος επαγγελματίας,
17) Βασίλης Κόκκαλης, ελεύθερος επαγγελματίας,
18) Νίκος Αλοίμονος, συνταξιούχος,
19) Κώστας Νικητέας, ελεύθερος επαγγελματίας,
20) Γιάννης Μπούχαλης, αγρότης,
21) Ηλίας Ταγκαλάκης, οικονομολόγος – προγραμματιστής Η/Υ, καθηγητής ξένων γλωσσών.
  
Α.Π.