Νίκος Γόντικας: «Γίνεται πάρτυ εκατομμυρίων στην Πελοπόννησος Α.Ε… Ο Τατούλης φτιάχνει εφεδρικό στρατό για να διασωθεί»

Νίκος Γόντικας: «Γίνεται πάρτυ εκατομμυρίων στην Πελοπόννησος Α.Ε… Ο Τατούλης φτιάχνει εφεδρικό στρατό για να διασωθεί»

Στοιχεία και για τις αποζημιώσεις του «Μορέα» υποσχέθηκε να φέρει στο «φως» κατά το επόμενο χρονικό διάστημα
 
 
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον πλοίαρχο ε.α. κ. Σμυρνή, σχετικά με τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στα Σώματα Ασφαλείας, ο κ. Γόντικας απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τις αναπτυξιακές.
Όπως υπογράμμισε, εδώ και καιρό έχουν στείλει χαρτί τόσο στην κα Νικολάκου όσο και στην Πελοπόννησος Α.Ε. ζητώντας στοιχεία για τις αναπτυξιακές και τις προγραμματικές συμβάσεις, χωρίς ωστόσο κανείς να τους έχει απαντήσει, κάτι που, παρατήρησε, είναι παράβαση καθήκοντος. Πρόσθεσε πως το ’16, το ΄17 και το ’18 υπάρχουν 22 προγραμματικές συμβάσεις ύψους 38 εκ. ευρώ, 3,5 εκ. ευρώ έχουν πάει για «ευαισθητοποιήσεις» ενώ άλλα 5,5 εκ. ευρώ για «συμβουλευτικές στηρίξεις τεχνικών υπηρεσιών». Παρατήρησε, δε, το γεγονός ότι έμπειροι μηχανικοί προϊστάμενοι των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν την συμβουλευτική ανάγκη από τους μηχανικούς της Πελοπόννησος Α.Ε. που μπροστά στους ίδιους έχουν μηδαμινή εμπειρία.
Χαρακτηριστικά ο κ. Γόντικας σημείωσε ότι στην Πελοπόννησος Α.Ε. γίνεται ένα πάρτυ μελετών, «ευαισθητοποίησης» αλλά και με «όμηρους» εργαζομένους που δουλεύουν για 400 και 500 ευρώ. Πρόσθεσε ότι το 1/3 των εργαζομένων εκεί είναι μόνιμοι, το 1/3 αποτελείται από οκταμηνίτες και το τελευταίο 1/3 είναι άνθρωποι που τους ρωτάς τι κάνουν και ντρέπονται να σου απαντήσουν, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά την Πελοπόννησος Α.Ε. ως μια προσπάθεια του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να φτιάξει έναν «εφεδρικό στρατό» στην προσπάθειά του να διασωθεί. Παράλληλα, ο κ. Γόντικας άσκησε δριμεία κριτική και στις αναπτυξιακές, εν αντιθέσει με τους κ.κ. Νίκα και Δέδε που τις χαρακτηρίζουν πολύτιμο εργαλείο, λέγοντας ότι είναι «Διαφθορεία» που αντικαθιστούν δουλειά που έπρεπε να κάνουν δημόσιες υπηρεσίες, με σκοπό να παίρνουν έργα «ημέτερες» δυνάμεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Από την κριτική του κ. Γόντικα δεν ξέφυγαν και οι αποζημιώσεις σε εργολάβους από την Περιφέρεια, καλώντας αυτά τα υπέρογκα ποσά να πληρωθούν από την τσέπη του κ. Τατούλη και όχι από το λαό της Πελοποννήσου.
Κλείνοντας, υποσχέθηκε κατά το επόμενο διάστημα να φέρει στο «φως» στοιχεία σχετικά με τις αποζημιώσεις που συνεχίζει να λαμβάνει ο «Μορέας», που- όπως τόνισε- δεν καταλαβαίνει ούτε από κρίση ούτε από τίποτα, αλλά και το πάρτυ που γίνεται εκεί και με δικηγόρους…
 
Του Κώστα Γαζούλη