Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στο Δήμο Καλαμάτας

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στο Δήμο Καλαμάτας

Απόκριες στην πόλη της Καλαμάτας δεν είναι μόνο το καρναβάλι. Έτσι, πέραν αυτού, αρκετές εκδηλώσεις θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στην πόλη, αλλά και στις κοινότητες του Δήμου.
Χαρακτηριστικό τους η παράδοση, αλλά και η διάρκειά τους στο χρόνο, καθώς οι περισσότερες διεξάγονται για αρκετές δεκαετίες στην περιοχή μας.
Ειδικότερα, λοιπόν, στην πόλη της Καλαμάτας αύριο Κυριακή στις 11.30 στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα δρώμενα: «Ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» από την Πειραματική Σκηνή, ενώ στο ίδιο σημείο θα στηθεί και το γαϊτανάκι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.
Στις 4.00 το απόγευμα τη σκυτάλη παίρνει η Ράχη, όπου μπροστά στο Β’ ΚΑΠΗ (περιοχή Κουφού Ελιές) θα στηθεί γλέντι με τραγούδια, χορούς, δρώμενα της αποκριάς, αλλά και εδέσματα.
Στις Κοινότητες και τις Δημοτικές Ενότητες τώρα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα στις 5.00 το απόγευμα, οπότε στο γήπεδο αθλοπαιδιών του Ασπροχώματος θα γίνει λιώσιμο παστού και θα πετάξουν αερόστατα.
Μια ώρα αργότερα θα γίνει αποκριάτικο γλέντι και λιώσιμο παστού στα Λέικα, ενώ αντίστοιχη εκδήλωση θα διεξαχθεί την ίδια ώρα και στην Πολιανή.
Στις 7.00 λιώσιμο παστού θα γίνει και στη Βελανιδιά της Δ.Ε. Αρφαρών, ενώ, τέλος, στις 8.00 το βράδυ στου Σταματινού της Δ.Ε. Αρφαρών.
Αύριο Κυριακή οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα χωριά με τη λίστα να είναι μεγάλη: στις 10.30 το πρωί στο Ασπρόχωμα θα ξεκινήσει παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα.
Στις 11.00 στο Καλάμι θα γίνει λιώσιμο παστού, στη 1.00 στο Κάτω Καρβέλι θα ανάψουν φωτιές, όπου και θα στηθεί παραδοσιακό γλέντι, ενώ στις 7.00 το απόγευμα θα αρχίσουν τρεις εκδηλώσεις, στο Πλατύ, την Άμφεια και τον Ανεμόμυλο.
Τέλος, για τους φίλους του Καρναβαλιού απόψε στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί πάρτυ στο ξενοδοχείο Elite.
Π.Μπ.