Πέταξε το… γάντι στους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας η Μαρία Οικονομάκου

Πέταξε το… γάντι στους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας η Μαρία Οικονομάκου

Επίθεση σε δύο μέτωπα έκανε χθες η υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας, Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Ξεκινάμε”. Αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού, παρουσιάζοντας ένα συνδυασμό με το μέγιστο αριθμό υποψήφιων συμβούλων, ενώ εκείνο που έχει μεγαλύτερη πολιτική σημασία είναι ότι προσκάλεσε για μία ακόμα φορά τους υπόλοιπους συνδυασμούς σε ανοικτό και δημόσιο διάλογο για τα προβλήματα της πόλης. Ζήτησε, δε, τη διεξαγωγή κοινής δημοσκόπησης, έτσι ώστε να σταματήσουν να… κυκλοφορούν διάφορες φήμες.
Ειδικότερα, όπως σημείωσε, «στους κόλπους του συνδυασμού μας υπάρχει εδώ και καιρό σε εξέλιξη μία συζήτηση σχετικά με το τι ακριβώς μπορεί να σηματοδοτήσει ένας αριθμός υποψήφιων δημοτικών συμβούλων πάνω ή πολύ πάνω από το όριο που επιβάλλει ο εκλογικός νόμος για το Δήμο Καλαμάτας.
Εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να εξαντληθεί η νομική δυνατότητα για συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας επιπλέον προσώπων, εκμεταλλευόμενοι το προαιρετικό bonus του νόμου. Στον αντίποδα αυτής της σκέψης, διατυπώθηκε ο προβληματισμός για το κατά πόσον ο επιπλέον αυτός αριθμός αντιστοιχεί στην ουσιαστική δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων ή απλά υπηρετεί σκοπιμότητα ανέξοδου εντυπωσιασμού των συνδημοτών μας. Αποφάσισα να υιοθετήσω τη δεύτερη εκδοχή, γι’ αυτό και ο συνδυασμός μας θα οριστικοποιηθεί στον αριθμό των 45 περίπου υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
 
Διάλογος για τα προβλήματα της πόλης
Από την πρώτη κιόλας παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού μας κάλεσα όλους τους υποψήφιους δημάρχους σε δημόσιο διάλογο, με σκοπό την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων του Δήμου μας. Είπα χαρακτηριστικά ότι πρέπει να εξειδικεύσουμε τις οραματικές διακηρύξεις με μέτρα χειροπιαστά και συγκεκριμένα. Δεν ωφελούν οι γενικολογίες και τα κοινότοπα λόγια.
Έκανα, επίσης, πρόταση για την από κοινού δρομολόγηση των διαδικασιών ανακήρυξης του Ταϋγέτου, ως εθνικού δρυμού, και πρότεινα ακόμα τη διενέργεια κοινής δημοσκόπησης. Δεν πήρα καμία απάντηση, εκτός από τη σύμφωνη γνώμη του κ. Κουκούτση στην τελευταία μου πρόταση.
Σήμερα (σ.σ. χθες) θέλω να απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους για δημόσιο διάλογο των συνδυασμών μας, με στόχο να οριστικοποιήσουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα δεσμεύουν οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή εκλεγεί, για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως είναι της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας, της αποκατάστασης των φθορών στους δρόμους, της διασφάλισης της ποιότητας των εκτελουμένων δημοτικών έργων».
 
Οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι
•ΓΑΤΣΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, συνταξιούχος ΟΑΕΕ
•ΛΙΑΠΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, εκδότης FARE NEWS, ιεροψάλτης, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας
•ΜΙΝΤΖΑ ΣΟΦΙΑ, δημόσιος υπάλληλος – εφοριακός. Απόφοιτη Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις από το Πανεπιστήμιο Aberdeen Σκωτία
•ΜΠΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, πολιτικός μηχανικός, απόφοιτος Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
•ΝΑΖΕ ΔΑΒΕΡΟΥ Π., εκπαιδευτικός, απόφοιτη Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Αθήνας, συγγραφέας παιδικών βιβλίων
•ΝΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , αξιωματικός ε.α.
•ΤΣΙΧΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, οικονομολόγος – φοροτεχνικός, απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη