“Πρωταγωνιστική” εμφάνιση του Βασίλη Τζαμουράνη –Παρουσίασε θέσεις και υποψηφίους

“Πρωταγωνιστική” εμφάνιση του Βασίλη Τζαμουράνη –Παρουσίασε θέσεις και υποψηφίους

“Βροντερά” ήταν τα χθεσινά αποκαλυπτήρια του συνδυασμού “Πρότυπου Δήμου” με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος πρόκειται να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών του Δήμου Καλαμάτας εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας “Χρήστος Μαλαπάνης” ήταν κατάμεστη από υποψηφίους, αλλά και φίλους και συνεργάτες του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Δήμου Καλαμάτας. Άλλωστε, με 35 και πλέον χρόνια υπηρεσίας ο κ. Τζαμουράνης συνεργάστηκε αρμονικά με ένα πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Στη χθεσινή εκδήλωση ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” προχώρησε στην ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων της παράταξης, αλλά και στην παρουσίαση ενός σημαντικού αριθμού (30) υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.
Αναφερόμενος στο χαρακτήρα της δημοτικής κίνησης ο κ. Τζαμουράνης σημείωσε μεταξύ άλλων: “Στη ζωή μου πορεύθηκα με ήθος, ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια. Με το ίδιο ήθος και αξιοπρέπεια θα αγωνιστώ και τώρα χωρίς συμβιβασμούς και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις.
Αισιοδοξώ ότι η εκλογική αναμέτρηση θα προσλάβει ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε να αποστάξει ό,τι καλύτερο για την επόμενη ημέρα. Γιατί η επόμενη μέρα μάς θέλει όλους ενωμένους και με κοινό παρονομαστή το συμφέρον του Δήμου.
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως σήμερα, οφείλει και πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά και με φιλικό και αποτελεσματικό τρόπο απέναντι στον πολίτη, γιατί ως τέτοιος μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία.
Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο Δήμος μας χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από γνώση, σχέδιο, δυναμισμό, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Και μια Δημοτική Αρχή που θα αντιμετωπίζει όλους τους συνδημότες μας με την ίδια φροντίδα και ενδιαφέρον, είτε ζουν στην πόλη είτε ζουν στα χωριά και τις συνοικίες. Πρέπει όλοι να νοιώθουν “Καλαματιανοί” και η Καλαμάτα ως πρωτεύουσα πρέπει ν’ ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους.
Η ίδρυση της παράταξής μας, μιας ανεξάρτητης πολυσυλλεκτικής κίνησης πολιτών, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων διεργασιών κομματικών γραφείων ή άλλων κέντρων ή συμφερόντων. Βασίζεται στις αρχές της συλλογικής λειτουργίας, των δημοκρατικών διαδικασιών με κοινό γνώρισμα όσων την απαρτίζουν τη διάθεση προσφοράς στον τόπο.
Δεν απευθυνθήκαμε σε πολιτικά κόμματα για τη λεγόμενη “κομματική στήριξη”. Πιστεύουμε ότι τα κόμματα ή άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν για τη συγκρότηση των δημοτικών συνδυασμών ή να υποδεικνύουν ποιος θα είναι δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος ή τοπικός σύμβουλος. Είναι ευθύνη των συνδημοτών μας να λειτουργήσουν με κριτήρια την ικανότητα, την εντιμότητα, τη γνώση και την εμπειρία, και να επιλέξουν τους καταλληλότερους.
Είμαστε μία νέα δημοτική παράταξη με στελέχη που πιστεύουν βαθιά στο θεσμό της Τ.Α. ως βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας μας και στον ακηδεμόνευτο χαρακτήρα της.
Από αυτό το βήμα κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας να μας στηρίξουν σ’ αυτή την προσπάθειa, να συζητήσουν μαζί μας, να δώσουν τις προτάσεις τους και να συστρατευθούν μαζί μας να κάνουμε το Δήμο μας πρότυπο.
Συναισθανόμενος το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνομε, υπόσχομαι ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τους δικαιώσω, κάνοντας πράξη αυτά που θα υποσχεθούμε”.
 
Υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι που παρουσίασε ο Βασίλης Τζαμουράνης είναι οι:
Μαριάννα Ανζάουη, φαρμακοποιός
Χρήστος Αρχοντής, δικηγόρος
Νικήτας Βαρελάς, συνταξιούχος εργολάβος οικοδομών
Βασιλική Βασιλοπούλου, καθηγήτρια Χημείας
Ελένη Βραχάτη, εκτελωνίστρια, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας
Παναγιώτα Βρυώνη, δασκάλα 9ου Δημοτικού Σχολείου
Τόνια Γαδάκη, απόφοιτη Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ιδιωτική υπάλληλος
Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, εμπορία και κατασκευή υαλοπινάκων
Ρούλα Γιάχου-Γιαννακοπούλου, χονδρεμπόριο αγροτικών προϊόντων
Νατάσσα Δαμιανού, ιδιωτική υπάλληλος
Ανδρέας Καραγιάννης, πολιτικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Ύδρευσης, τέως δήμαρχος Αρφαρών
Πέτρος Κατσαράκης, συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας, πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου
Νικόλαος Καψαμπέλης, επιχειρηματίας, τυποποιητής-εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων
Αθανάσιος Κουκούτσης, ελεύθερος επαγγελματίας, πρώην αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης
Στάθης Μακρής, ελεύθερος επαγγελματίας, πτυχιούχος ΑΤΕΙ Δασοπονίας, μέλος Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, πρώην πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας
Κέλλυ Μετσοπούλου, ιδιωτική υπάλληλος, απόφοιτη Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΤΕΙ Καλαμάτας, τελειόφητη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Διοίκησης Ξενοδοχειακών Μονάδων
Σταύρος Μπούκας, ελεύθερος επαγγελματίας
Ανδρέας Μπαλτουμάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μελέτη-εμπορία συστημάτων ψύξης-θέρμανσης
Παναγιώτης Μπαστακός, ελεύθερος επαγγελματίας, αλουμινοκατασκευές
Κωνσταντίνα Μπούνα, απόφοιτη Σχολής Γεωπονίας ΑΤΕΙ Καλαμάτας
Φώτιος Παναγιωτόπουλος, εκπαιδευτικός μηχανολόγος, τέως υποδιευθυντής ΙΕΚ Καλαμάτας, τελειόφητος ΜΒΑ
Κωνσταντίνα Πιέρρου, φυσικός, ελεύθερη επαγγελματίας
Ντίντα Πλεμμένου, καθηγήτρια αγγλικών
Θεόδωρος Πουλόπουλος, εφοριακός, ελεγκτής στη ΔΟΥ Καλαμάτας
Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, μαθηματικός, μεταπτυχιακό Ηθικής Φιλοσοφίας, διευθυντής 2ου Λυκείου Καλαμάτας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος
Γεώργιος Σωφρονάς, ιατρός καρδιολόγος
Κωνσταντίνος Τσαπόγας, τεχνολόγος μηχανικός, συνταξιούχος ΔΕΗ, πρώην περιφερειακός σύμβουλος
Πάντος Τζαννετάκος, επιχειρηματίας, πρώην ποδοσφαιριστής
Γεώργιος Χάππας, οικονομολόγος
Παναγιώτης Χριστοφιλόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός, πρώην πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη