Σειρά προτάσεων από τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη Μεσσηνία

Σειρά προτάσεων από τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη Μεσσηνία

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Αθήνα», είπε για την επένδυση στο «Hilton»
 
 
«Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Αθήνα»… Αυτή ήταν η απάντηση του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, προέδρου της ΤΕΜΕΣ, όταν ρωτήθηκε το «τι σημαίνει η πρόσφατη επένδυση της εταιρείας στο Hilton», όπου ο όμιλος αύξησε τη συμμετοχή του στο 51%, με τον όμιλο Olayan, εκ των μετόχων της TEMEΣ να αποκτά το υπόλοιπο 49% από την τουρκική Dogus.
O κ. Κωνσταντακόπουλος έδωσε το «παρών» το περασμένο Σάββατο στους Δελφούς, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, όπου ο ίδιος μαζί με τον Ευτύχη Βασιλάκη, πρόεδρο της Aegean Airlines και διευθύνοντα σύμβουλο της Autohellas και τον κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου SANI, μίλησαν για τον ελληνικό τουρισμό.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούλη στην ιστοσελίδα newmoney.gr, «η ελληνική πρωτεύουσα έχει μεγάλα περιθώρια αύξησης, σε σύγκριση και με άλλες πρωτεύουσες. Το Hilton Aθηνών είναι ένα σημαντικό ακίνητο στην Αθήνα και στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προορισμό πόλης. Προφανώς εξηγείται γιατί έχουμε καθυστερήσει λίγο ως προς τα επόμενα βήματα, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα εξελισσόταν η συζήτηση με την Dogus, ωστόσο πλέον μπαίνουμε στο στάδιο του σχεδιασμού».
Σημειωτέον ότι ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ από κοινού με τον αραβικό όμιλο Οlayan προγραμματίζουν επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ στο εμβληματικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, οι οποίες πρόκειται να ξεκινήσουν, κατά τις πληροφορίες, στον ορίζοντα των επόμενων 12 με 18 μηνών, για τη μετατροπή μέρους του ξενοδοχείου σε πολυτελείς κατοικίες, την προσθήκη εμπορικών χώρων, γνωστών εστιατορίων, ιδιωτικού club κ.ά.
Για τη διαχείριση της τουριστικής κίνησης σε περιόδους αιχμής ανέφερε το παράδειγμα των κρουαζιερόπλοιων τα οποία δε θα πρέπει να πληρώνουν το ίδιο αν έρχονται Μάρτιο ή Αύγουστο, όπως συμβαίνει, εξήγησε, όταν κάποιος κλείνει θέση στο αεροπλάνο Παρασκευή ή μια μέρα της εβδομάδας με χαμηλή κίνηση.
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η οποία είναι πολύ σημαντική, όπως ανέφερε, για τον ελληνικό τουρισμό: «Στην Costa Navarino έχουμε δει πόσο βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση η λειτουργία των γκολφ. Εμείς θεωρούμε ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της επιμήκυνσης μπορεί να επιτευχθεί με το γκολφ κι εκτιμάμε ότι με τα δύο νέα γήπεδα (σ.σ. που ήδη κατασκευάζονται και πρόκειται να λειτουργήσουν έως το 2021) μπορεί να τριπλασιάσουμε τους επισκέπτες».
Προς την κατεύθυνση της επιμήκυνσης, ο κ. Κωνσταντακόπουλος αναφέρθηκε και στις προοπτικές του κλάδου της εξοχικής κατοικίας στην οποία επενδύει πλέον πιο εντατικά η ΤΕΜΕΣ στην Costa Navarino, προτείνοντας μάλιστα να υπάρξει ένα σύστημα ειδικής φορολογικής μεταχείρισης (‘’non dom’’) για τους ξένους που αγοράζουν κατοικία στην Ελλάδα, όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, τη Μάλτα αλλά και στην Κύπρο.
«Υπάρχουν πολλοί ξένοι που μπορεί να ζουν κατά τη διάρκεια του έτους σε δύο διαφορετικές χώρες και σε αγορές, όπως η Ισπανία ή η Πορτογαλία, ο τουρισμός διαχέεται πιο ισομερώς, όχι μέσα από τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων αλλά λόγω της αγοράς κατοικιών από Γερμανούς ή Βρετανούς».