Σενάριο αποστασίας βλέπει ο «Ανοιχτός Δήμος»

Σενάριο αποστασίας βλέπει ο «Ανοιχτός Δήμος»

Η ανεξαρτητοποίηση των τριών δημοτικών συμβούλων από τη μείζονα αντιπολίτευση (Στάθης Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς και Κώστας Γεωργακίλας) αποτελεί … αγκάθι στο σώμα του “Ανοιχτού Δήμου – Ενεργοί Πολίτες”.
Έτσι, η παράταξη με χθεσινή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα προσπαθεί να το… βγάλει, ζητώντας και από τους τρεις να παραιτηθούν, κατ’ αρχάς, από τις θέσεις που κατέχουν ως εκπρόσωποι της μείζονος αντιπολίτευσης στις επιτροπές του Δήμου Καλαμάτας και στα νομικά του πρόσωπα.
Σε περίπτωση, δε, που συμμετάσχουν σε άλλον συνδυασμό, κάτι που φημολογείται έντονα, το Γραφείο Τύπου του “Ανοιχτού Δήμου” τους ζητά να παραδώσουν και τις θέσεις τους ως δημοτικοί σύμβουλοι.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Η παράταξη “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”, αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση τριών εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της, όπως δηλώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/2/2019, επισημαίνει τα εξής:
Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, τρεις μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, για την ανεξαρτητοποίηση των τριών συμβούλων της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” προκαλεί πολλά ερωτηματικά, καθώς ουδέποτε εκφράστηκε πολιτική διαφωνία, είτε στην αρχική ανακοίνωσή τους, τον Σεπτέμβρη του 2018, είτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όλο αυτό το διάστημα.
Κατόπιν των ανωτέρω οφείλουν να παραιτηθούν από όλες τις επιτροπές στις οποίες είναι μέλη (οικονομική, ποιότητας ζωής, ΔΕΥΑΚ, ΦΑΡΙΣ σχολικές επιτροπές, δημοτική αγορά, αθλητικό φορέα, Διοκλή) σύμφωνα με το άρθρο 74 παρ. 8 του ν. 3852/2010.
Ο “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες” θα φροντίσει ώστε να οριστούν οι αντικαταστάτες τους σε όσες επιτροπές συμμετείχαν. Αν, επίσης, σκέφτονται να στηρίξουν άλλους συνδυασμούς, οφείλουν να παραιτηθούν πάραυτα από τη θέση των δημοτικών συμβούλων, όπως άλλωστε έπρεπε να είχαν κάνει από τότε που είχαν αντιληφθεί την πολιτική διαφωνία που επικαλούνται.
Η παράταξή μας και η δημοτική ομάδα των αιρετών της δεν πρόκειται να μπει σε άγονες αντιπαραθέσεις με όποιον συμπορεύτηκε, και διατίθεται να συνεργαστεί, το λίγο διάστημα ως τις εκλογές, και με όποιον ανεξαρτητοποιήθηκε, με την προϋπόθεση ότι δε θα στηρίξει άλλο συνδυασμό εκτός από εκείνον με τον οποίο εκλέχτηκε».
Α.Π.