Στο δρόμο “βγήκε” το ποτάμι της Αγίας Κυριακής (φωτογραφίες και βίντεο)

Στο δρόμο “βγήκε” το ποτάμι της Αγίας Κυριακής (φωτογραφίες και βίντεο)

“Φούσκωσε” νωρίτερα ύστερα από την έντονη βροχόπτωση το ποτάμι της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών και “βγήκε” στο δρόμο ή μάλλον βρήκε ξανά, όπως κάθε φορά, που βρέχει και υπάρχει μεγάλος όγκος υδάτων, τη φυσική του πορεία στη ροή που είχε.
Το ποτάμι «φούσκωσε» και τα ορμητικά νερά του «έσπασαν» την με τεχνικά έργα κατευθυνόμενη ροή του με συνέπεια να πλημμυρίσει ο τόπος, ενώ κατευθυνόμενα στη θάλασσα δεν άφησαν τίποτα όρθιο και στη γραφική παραλία της Αγίας Κυριακής με το αλιευτικό καταφύγιο.
Τόνοι φερτά υλικά μεταφέρθηκαν με τα νερά.
Η ιστορία με το ποτάμι είναι πολύ παλιά, αφού με παρεμβάσεις στο ποτάμι άλλαξαν την ροή του ποταμού, επειδή το ποτάμι με τα νερά του μετέφερε φερτά υλικά τα οποία «μπάζωναν» το λιμάνι στο οποίο φορτώνονταν σταφίδες από την περιοχή.
Για να μη γίνεται αυτό, άλλαξαν τη ροή του ποταμού και την εξέτρεψαν βορειότερα, έξω από το λιμανάκι της Αγίας Κυριακής. Το ποτάμι αυτό, ωστόσο, δεν έχει ποτέ καθαριστεί.
Ποτέ δεν έχουν γίνει ουσιαστικές εργασίες καθαρισμού της κοίτης του και ενίσχυσης – στήριξης του εδάφους στις όχθες του. Δυστυχώς, απόψε, για πολλοστή φορά προκλήθηκαν ζημιές, ο δρόμος πλημμύρισε και η διέλευση των οχημάτων από το σημείο είναι πολύ επικίνδυνη.

https://youtu.be/cDjEtaz4oSs

https://youtu.be/AwYRrAhg6eU