Τροχαία: Στα 20 οχήματα που ελέγχθηκαν, τα 13 έκλειναν ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

Τροχαία: Στα 20 οχήματα που ελέγχθηκαν, τα 13 έκλειναν ράμπες και θέσεις ΑμεΑ

Να μη σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας εξακολουθούμε ως οδηγοί στη Μεσσηνία,  όπως έδειξαν και αυτή τη φορά οι έλεγχοι που έκανε η Τροχαία Καλαμάτας για παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης και τη στάθμευση σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία. Οι αριθμοί το λένε ξεκάθαρα: από τα 20 οχήματα που ελέγχθηκαν στην περιοχή μας, βεβαιώθηκαν αυτού του είδους οι παραβάσεις στα 13!
 
Σε όλη την Ελλάδα
Ο εν λόγω έλεγχος εντάσσεται στο στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων με την ονομασία «Παράβαση της εβδομάδας». Την εβδομάδα από 25 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα έλεγχοι σε 2.222 οχήματα, δίνοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις παρεμπόδισης ραμπών διάβασης και στη στάθμευση σε θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία
Ειδικότερα, από 536 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν 2.222 οχήματα και βεβαιώθηκαν 748 σχετικές παραβάσεις.
 
Στη Μεσσηνία
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (147), της Θεσσαλονίκης (98), του Ηρακλείου (45), των Χανίων (42), των Ιωαννίνων (27) και της Αχαΐας (25).
Στη Μεσσηνία, την προηγούμενη εβδομάδα από 25 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου συγκροτήθηκαν τρία συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν συνολικά 20 οχήματα. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 13 παραβάσεις για «παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία- στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία».
Οι έλεγχοι συνεχίζονται κάθε εβδομάδα με διαφορετική παράβαση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη