Υπερβολική ταχύτητα και μέθη έλεγξε η Τροχαία την προηγούμενη εβδομάδα

Υπερβολική ταχύτητα και μέθη έλεγξε  η Τροχαία την προηγούμενη εβδομάδα

Η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος ήταν οι δύο επικίνδυνες παραβάσεις που ήλεγξαν την προηγούμενη εβδομάδα οι υπηρεσίες της Τροχαίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».
Ειδικότερα, από 11 έως 17 Μαρτίου κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, για αυτές τις δύο παραβάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, από 1.245 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 24.330 οχήματα και βεβαιώθηκαν 5.097 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (764), της Θεσσαλονίκης (396), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (274), της Πιερίας (218), της Φθιώτιδας (212) και του Κιλκίς (209).
Στη Μεσσηνία, από 11 έως 17 Μαρτίου, συγκροτήθηκαν τέσσερα συνεργεία 
ελέγχων και πραγματοποιήθηκαν 145 έλεγχοι. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν 14 παραβάσεις του ΚΟΚ για υπερβολική ταχύτητα και 13 
για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη, τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και τις επόμενες εβδομάδες με διαφορετικές παραβάσεις.