Εντυπωσιακή αύξηση με πάνω από 900 οι συμμετοχές αύριο στον Μαραθώνιο Μεσσήνης

Εντυπωσιακή αύξηση με πάνω από 900 οι συμμετοχές αύριο στον Μαραθώνιο Μεσσήνης

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο Μεσσήνης, τον 14ο στη σειρά, που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, παραμονή της 25ης Μαρτίου, δόθηκε χθες στο δημαρχείο της πόλης.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης, τόνισε ότι ο αγώνας είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη και όλοι οι συντελεστές έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους και φέτος για μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση, με πλήθος συμμετοχών.
Η αντιπεριφερειάρχης, Αντωνία Μπούζα, αναφέρθηκε στην πολύ όμορφη διαδρομή, την ευγενή άμιλλα και τη συναδέλφωση των λαών που πρεσβεύει ο αγώνας, καθώς και στα αθλοτουριστικά οφέλη που προσφέρει η διοργάνωση για την περιοχή –στοιχεία που κάνουν την Περιφέρεια να τη στηρίζει.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νικόλαος Χονδρός, τόνισε ότι ο 14ος Μαραθώνιος Μεσσήνης είναι μετά το Κλασικό Μαραθώνιο των Αθηνών ο μακροβιότερος στην ιστορία των μαραθωνίων δρόμων και έχει στηριχθεί από το ξεκίνημά του έως σήμερα από τον Δήμο, ενώ απηύθυνε ευχαριστίες στους εθελοντές, τους φορείς και τους συλλόγους που στηρίζουν τη διοργάνωση.
Ο Δημήτρης Πουλόπουλος, ως εκπρόσωπος του ΒΕΓΑΣ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και ο 14ος Μαραθώνιος Μεσσήνης θα έχει αρτιότητα, αγωνιστική και οργανωτική επιτυχίας που εγγυάται η παρουσία έμπειρων στελεχών όπως οι Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας με τον νυν και τον τέως πρόεδρο Χρήστο Μπένο και Αλέξη Ζάννη.
«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου στη Δημοτική αρχή της Μεσσήνης για την προσπάθεια που κάνει όχι για να διατηρήσει αυτό τον θεσμό πλέον, του μαραθωνίου Μεσσήνης, αλλά να στηρίξει τον κλασικό αθλητισμό», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Πουλόπουλος, ενώ κάλεσε τους φίλους του κλασικού αθλητισμού να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Χρήστος Μπένος στάθηκε στην ιδιαίτερη αγάπη με την οποία ο Δήμος Μεσσήνης αγκαλιάζει από το ξεκίνημα τον αγώνα, που είναι γιορτή για τη Μεσσήνη, το νομό μας και όλη την Πελοπόννησο.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο εμπνευστής του αγώνα, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ευχαρίστησε το Δήμο που αν και «ματώνει» οικονομικά συνεχίζει να στηρίζει τον Μαραθώνιο της πόλης, ευχαρίστησε τον ΣΔΥΜ για την συνδρομή του, ενώ έκανε γνωστό ότι οι εγγραφές φέτος έχουν ξεπεράσει τις 900 (170 δρομείς στο Μαραθώνιο και την σκυταλοδρομία του Μαραθωνίου, περίπου 500 παιδιά και ενήλικες που τρέχουν στον αγώνα των 3 χλμ. και 430 άτομα στα 10 χλμ.), σηματοδοτώντας αύξηση 30-35% από πέρυσι.
«Ο «σπόρος» που έριξαν οι ενήλικες δρομείς που συμμετείχαν στις πρώτες διοργανώσεις του μαραθωνίου φαίνεται ότι έπιασε τόπο, «φύτρωσε», και πάρα πολλά παιδιά από την περιοχή συμμετέχουν σε αθλητική δραστηριότητα η οποία βοηθάει για την βελτίωση της υγείας και την ποιότητα της ζωής μας», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαρόγιαννης.
Τέλος, η Αγγελική Ιντζέμπελη εκπρόσωπος των Εθελοντών και του Θεατρικού Εργαστηρίου Μεσσήνης, αναφέρθηκε στον εθελοντισμό ως στάση ζωής, τονίζοντας ότι εκτός από την στελέχωση εν προκειμένω των σταθμων τροφοδοσίας, η ηθική στήριξη και το χειροκρότημα, βοηθάει τους δρομείς να να μπορέσουν να συνεχίσουν και να φθάσουν στο τέλος του μαραθωνίου.