Tο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας φιλοξενεί τον Θάνο Μήτσαλα

Tο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας  φιλοξενεί τον Θάνο Μήτσαλα

Αρχή της άνοιξης και το Ωδείο Καλαμάτας θα προετοιμάσει την υποδοχή της με ένα ρεσιτάλ κιθάρας του διαπρεπούς Έλληνα κιθαριστή Θάνου Μήτσαλα μεθαύριο Δευτέρα, 18 Μαρτίου, στις 8.00 το βράδυ, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας.
Ο Θάνος Μήτσαλας συχνά χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους της γενιάς του. Οι ερμηνείες του καταφέρνουν να καθηλώνουν το ακροατήριο χάρη στο κορυφαίο μουσικό του αισθητήριο, την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια και την απαράμιλλη δεξιοτεχνία που δημιουργούν την αίσθηση ελευθερίας και πειθαρχίας ταυτόχρονα.
Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο πολυβραβευμένος με Grammy Award Βραζιλιάνος συνθέτης-κιθαριστής Sergio Assad θεωρεί τον Θάνο ως τον κορυφαίο και απόλυτα ιδανικό ερμηνευτή του συνθετικού του έργου. Σε μια από τις αναφορές του αναφέρει γι’ αυτόν: “…Ένας απίστευτος μουσικός και κιθαριστής!».
To περιοδικό Classical Guitar Magazine (Blair Jackson- Νοέμβριος 2017) διατυπώνει τον εξής χαρακτηρισμό: «…ένας τρομερός κιθαριστής!».
Το περιοδικό American Record Guide (Kenneth Keaton-Μάιος 2012) σημειώνει: «Το παίξιμο του Μήτσαλα είναι εξαιρετικό… Η τεχνική του και η αίσθηση εφευρετικότητας και εκφραστικότητας είναι εντυπωσιακή!».
Η Sharon Isbin (υπεύθυνη στο τμήμα κιθάρας του φημισμένου πανεπιστημίου Juilliard της Νέας Υόρκης) είπε: «Ο Θάνος είναι ένας λαμπερός βιρτουόζος με εξαιρετική μουσική κατάρτιση – ένα πραγματικά σπάνιο ταλέντο! Το παίξιμό του τοποθετείται στην κορυφή της επαγγελματικής πυραμίδας…».
Ο μουσικοκριτικός Glyn Pursglove από το περιοδικό MusicWeb International (Ιούνιος 2010) έγραψε για την κυκλοφορία του CD με τα έργα για σόλο κιθάρα του συνθέτη Sergio Assad: “Πάντοτε αισθάνεται κανείς τη ζωτικότητα της προσωπικής αφοσίωσης και την πειθαρχημένη ελευθερία στις ερμηνείες του. Ο Θάνος είναι ένας εντυπωσιακός σολίστ!».
O Timothy Smith, γνωστός μουσικοκριτικός στο περιοδικό minor 7th (Νοέμβριος 2014), αναφέρει: “Ο Μήτσαλας παντρεύει όλα τα στοιχεία που συνιστούν την κορυφαία έκφραση της κιθάρας: πελώριες και υποβλητικές τονικές αποχρώσεις, μαεστρία παγκοσμίου κλάσης, και έναν μοναδικό προσωπικό ήχο… Η πρόσφατη μουσική του προσφορά με τον τίτλο “Contemplation”, είναι πολύ απλά μια από τις τελειότερες ηχογραφήσεις που έχω συναντήσει στη σταδιοδρομία ως μουσικοκριτικός».
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Τιμή εισόδου: 7 ευρώ.
Προπώληση των εισιτηρίων στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ώρες 15.30 – 20.30.