Έλεγχοι και το απόγευμα από το Μεικτό Κλιμάκιο Μεσσηνίας στην πασχαλινή αγορά

Έλεγχοι και το απόγευμα από το Μεικτό Κλιμάκιο Μεσσηνίας στην πασχαλινή αγορά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτές τις ημέρες οι έλεγχοι του μεικτού κλιμακίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας λόγω της εορταστικής πασχαλινής περιόδου.
Το μεικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης (Εμπορίου) και της Διεύθυνσης Υγείας, έχει ξεκινήσει ελέγχους εδώ και ενάμιση μήνα περίπου.
Το ελπιδοφόρο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί καμία πολύ σοβαρή παράβαση.
 
Όλη την εβδομάδα
Οι έλεγχοι από το κλιμάκιο γίνονται κατά κύριο λόγο σε καταστήματα και επιχειρήσεις με τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης, αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία. Τη Μεγάλη Εβδομάδα υπήρξε εντατικοποίηση των ελέγχων, ενώ όπως μας επισημάνθηκε από τους αρμοδίους του Μεικτού Κλιμακίου στη Μεσσηνία, αυτοί θα συνεχισθούν μέχρι το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε όλη τη Μεσσηνία και έχουν ορισθεί και εκτός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, απογευματινές ώρες.
 
Και στα νωπά οπωροκηπευτικά
Επίσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών με ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα και να εξαλειφθούν φαινόμενα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού ως προς την προέλευση των τροφίμων («ελληνοποιήσεις»), μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποιούνται εντατικοί και έκτακτοι έλεγχοι στα στάδια της εισαγωγής, διακίνησης και λιανικής πώλησης των νωπών οπωροκηπευτικών σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 382 έλεγχοι σε επιχειρήσεις και διακινούμενα φορτία σε όλη τη χώρα και διαπιστώθηκαν 156 μη συμμορφώσεις, για τις οποίες δρομολογείται η επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.
Παράλληλα, γίνονται εντατικοί έλεγχοι για την ποιότητα των πασχαλινών προϊόντων, αλλά και την ακρίβεια του βάρους, για να διαπιστωθούν τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εξαπάτησης.

Της Βίκυς Βετουλάκη