Έναν «εφιάλτη» ζουν τα τελευταία δύο χρόνια ένοικοι πολυκατοικίας στην Καλαμάτα!

Έναν «εφιάλτη» ζουν τα τελευταία δύο  χρόνια ένοικοι πολυκατοικίας στην Καλαμάτα!

Ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Ρόδων έχει μετατραπεί σε «άντρο» παρανομίας και υγειονομική «βόμβα»!
 
Ανάστατοι είναι ένοικοι πολυκατοικίας στην οδό Ρόδων 10 στην Καλαμάτα. Σε επικοινωνία που είχαν μαζί μας, μας ενημέρωσαν πως ισόγειο διαμέρισμα της πολυκατοικίας έχει καταληφθεί παράνομα και αυθαίρετα από άτομα-χρήστες ναρκωτικών και ομάδες Ρομά, εδώ και περίπου δύο χρόνια. Το διαμέρισμα κατά κυριότητα ανήκει στον ΟΑΕΔ (πρώην ΟΕΚ) και μόνο κατά χρήση είχε παραχωρηθεί σε δικαιούχο ως κατοικία αυτού ή συγγενικών του προσώπων α’ βαθμού.
Ο δικαιούχος χρήσης του διαμερίσματος έχει αποβιώσει εδώ και δύο χρόνια και οι νόμιμοι κληρονόμοι του δεν επέδειξαν κανένα απολύτως ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να έχουν «εισβάλει» αυθαίρετα και παράνομα εντός του διαμερίσματος χρήστες ναρκωτικών ουσιών και ομάδες Ρομά.
Καθημερινά οι ένοικοι της πολυκατοικίας γίνονται μάρτυρες, αλλά και θύματα αρκετές φορές, σωρείας ποινικών αδικημάτων που διαπράττονται εντός του διαμερίσματος ή ξεκινούν απ’ αυτό, όπως: διακίνηση, εμπορία και χρήση ναρκωτικών ουσιών σε καθημερινή βάση, απειλές και παρενοχλήσεις σε βάρος των ενοίκων, λεηλασία και κλοπή του πάγιου και μόνιμου εξοπλισμού του διαμερίσματος, που αποτελεί ιδιοκτησία του ΟΕΑΔ (είδη υγιεινής, αλουμίνια, κουφώματα κ.λπ.), μόνιμη διατάραξη της κοινής ησυχίας και της οικογενειακής  ειρήνης, καθώς και ρευματοκλοπή.
Εκτός των άλλων, το διαμέρισμα έχει μετατραπεί σε υγειονομική «βόμβα» και σκουπιδότοπο και είναι διαρκής η δυσοσμία  που αναδύεται, με προφανή τον κίνδυνο για την υγεία των ενοίκων.
Οι δε «καταληψίες»- χρήστες ουσιών και όσοι άλλοι εισέρχονται στο διαμέρισμα πετούν χρησιμοποιημένες σύριγγες στους κοινοχρήστους χώρους της οικοδομής, τους οποίους χρησιμοποιούν ένοικοι και παιδιά, με τον κίνδυνο μόλυνσης να είναι μεγάλος. 
Όπως είναι φυσικό, τους ενοίκους της πολυκατοικίας έχει κυριεύσει ο φόβος και ο τρόμος και βρίσκονται σε απόγνωση. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως έχουν καταθέσει ακόμα και μηνυτήρια αναφορά, η οποία έχει κοινοποιηθεί τόσο στον ΟΑΕΔ που ανήκει το διαμέρισμα όσο και στην Υγειονομική Υπηρεσία Καλαμάτας, ελπίζοντας πως θα  αποκατασταθεί η νομιμότητα και η τάξη στην πολυκατοικία και θα σταματήσει ο «εφιάλτης» που ζουν…

Κ. Γαζ.