Ανθίζει το λαθρεμπόριο καπνού


Τρία άτομα για κατοχή λαθραίου καπνού συνελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις χθες το πρωί στο Δήμο Πύλου – Νέστορος από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 5,5 κιλά λαθραίου καπνού και δύο κυνηγετικά όπλα.
Ειδικότερα, στις δύο πρώτες περιπτώσεις, χθες το πρωί, σε Στενωσιά και Ρωμανού, έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνες στα σπίτια ενός 43χρονου και ενός του 59χρονου. Στο σπίτι του πρώτου βρήκαν και κατέσχεσαν λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 2.008 γραμμαρίων σε 5 συσκευασίες και στο σπίτι του 59χρονου βρήκαν ποσότητες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 974 γραμμαρίων, σε 2 συσκευασίες.
Ακολούθησαν πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι 60χρονου στην Πύλο, καθώς και σε σταβλικές εγκαταστάσεις σε αγροτοδασική περιοχή, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν λαθραίο καπνό βάρους 2.574 γραμμαρίων και δύο κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχε παράνομα.
Οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Σε βάρος και των τριών σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τον Τελωνειακό Κώδικα και τα όπλα.
Οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Β.Β.