Από σήμερα κορύφωση της αγοράς οβελία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Από σήμερα κορύφωση της αγοράς οβελία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Στα ίδια αλλά και μειωμένες οι τιμές  
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα, με την κίνηση στην αγορά να αναμένεται αυξημένη, με κορύφωση αύριο, αφού, ως γνωστόν, ως λαός είμαστε της τελευταίας στιγμής! Χθες βρεθήκαμε στο Τμήμα Κρεάτων της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας και μιλήσαμε με τους κρεοπώληδες. Όπως μας είπαν, η κίνηση είναι ικανοποιητική, ενώ υπάρχουν και καταστήματα που έχουν ρίξει τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.
Κίνηση αναμένεται στην Αγορά και την Τρίτη, 30 Απριλίου, καθώς αρκετοί επιλέγουν να ψήσουν και την Πρωτομαγιά κι έτσι θα βρεθούν εκεί για προμήθειες.
 
Νικόλαος Μπατάγιας- Κρεοπωλείο Μπατάγιας
«Ο κόσμος αναζητά την ποιότητα που βρίσκεται στα παραδοσιακά κρεοπωλεία» σημείωσε ο κ. Νικόλας Μπατάγιας. «Τα δικά μας κρέατα είναι ντόπια και έχουν περάσει από τα σφαγεία της Καλαμάτας», πρόσθεσε.
Όσο για τις φετινές τιμές, ο κ. Μπατάγιας πουλά κατσίκια και αρνιά στα 7,90 ευρώ το κιλό, τιμή μειωμένη κατά ένα ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Όπως εξήγησε, αποφάσισε να βάλει κι αυτός «λίγο πλάτη για τον κόσμο που αντιμετωπίζει δυσκολίες».
Τέλος, συμπλήρωσε ότι κίνηση αναμένει και την Τρίτη του Πάσχα, οπότε η Αγορά θα είναι ανοιχτή, μιας και την Τετάρτη είναι η Πρωτομαγιά.
 
Βασιλική Μάλαμα- Κρεοπωλείο Κατσίρα
«Δειλά δειλά αυξάνεται η κίνηση», ανέφερε η κα Βασιλική Μάλαμα, αλλά «ο κόσμος συνεχίζει να είναι μαζεμένος». Σε σχέση, δε, με πέρυσι τέτοια μέρα, η κα Μάλαμα διαπίστωσε μια πτώση στην κίνηση. «Σήμερα και το Μεγάλο Σαββάτο αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση, με τις τιμές να είναι ίδιες με πέρυσι, ενώ σε κάποια κρέατα είναι χαμηλότερες».
Όσο για τις προτιμήσεις του κόσμου, «θα πάρουν παραδοσιακά το αρνί και το κατσίκι, αλλά υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν μπριζόλες» σημείωσε, ενώ παρατήρησε ότι αρκετοί καταναλωτές ψώνισαν κοτόπουλο, αφού είναι φθηνότερο ως κρέας σε σχέση με τα υπόλοιπα.
 
Γρηγόρης Ζέλης- Κρεοπωλείο Κουκουβίνος
Ευχαριστημένος από την κίνηση δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Ζέλης, με τον κόσμο να ψωνίζει, κυρίως, αρνιά και κατσίκια για τη σούβλα, καθώς και αρνιά για το φούρνο.
Όσο για την κίνηση, ήταν «αρκετή τη Μεγάλη Τετάρτη» και θα κορυφωθεί αύριο, ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν πολλές παραγγελίες.
Όσο για τις τιμές, φέτος είπε ότι είναι στα 9,5 ευρώ το αρνί και το κατσίκι, όπως τα τελευταία 5 χρόνια.
 
Παναγιώτης Χριστόπουλος- Κρεοπωλείο Χριστόπουλος
Σε ικανοποιητικά επίπεδα είναι η κίνηση είπε ο κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, με τον κόσμο να κάνει τις παραγγελίες του, κυρίως, για κοκορέτσια και κοντοσούβλια.
«Πάντως, ψωνίζει επιφυλακτικά» σχολίασε ο κ Χριστόπουλος, «αφού αρκετοί δεν ξέρουν πού θα είναι την Κυριακή».
Όσο για τις τιμές, είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ σε κάποια κρέατα χαμηλότερες.
 
Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος- Κρεοπωλείο Παναγιωτόπουλος
Σήμερα και αύριο αναμένει την περισσότερη κίνηση ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. Βέβαια, πατσάς μαγειρίτσα κ.λπ., που θέλουν προετοιμασία, «έχουν ήδη φύγει» συμπλήρωσε.
Όσο για τιμές που ο ίδιος έχει, μας είπε ότι είναι ελαφρά μειωμένες, αφού υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, ειδικά με τα σούπερ μάρκετ.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση