Αστυνομική επιχείρηση με 32 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Αστυνομική επιχείρηση με 32 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Για ναρκωτικά, καταδικαστικές αποφάσεις και άλλα αδικήματα
 
 
Πάνω από 30 άτομα συνελήφθησαν στη Μεσσηνία σε ολοήμερη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν όμως και στους 5 νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 666 άτομα, εκ των οποίων 497 ήταν Έλληνες και 169  αλλοδαποί, καθώς και σε 505 οχήματα.
Επιπλέον, συνολικά προσήχθησαν 92 άτομα, από τα οποία 54 ήταν Έλληνες και 38 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 71 άτομα.
 
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 32 άτομα και αναλυτικά:

  • Έξι άτομα, για ναρκωτικά και ειδικότερα: Σε κήπο σπιτιού στην Ανάληψη 29χρονης Ρομά, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 8 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 3- 17 εκατοστά, φυτεμένα σε γλάστρες. Στην κατοχή 28χρονου στην Καλαμάτα βρέθηκε ποσότητα 0,2 γραμμ. χασίς, στην Κορώνη στο σπίτι 54χρονου βρέθηκαν 2 συσκευασίες με 9,6 γραμμ. χασίς. Στην κατοχή 39χρονου στο Ασπρόχωμα βρέθηκαν 1,2 γραμμ. χασίς,  ενώ 21χρονος στη Θουρία συνελήφθη γιατί κατείχε 0,8 γραμμ. χασίς και 24χρονος στην Καλαμάτα με 2,7 γραμμ. χασίς.
  • Τέσσερις Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τρεις Έλληνες, για καταδικαστικά έγγραφα και συγκεκριμένα, ένας 32χρονος Ρομά για καταδικαστική απόφαση που αφορούσε εμπρησμό και ενδοοικογενειακή βία και ένας 37χρονος και ένας 60χρονος για αποφάσεις που αφορούσαν παραβάσεις του ΚΟΚ.
  • Ένας 42χρονος Ρομά στο Ασπρόχωμα, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν 600 γραμμ. καπνού και κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Έξι Έλληνες, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας Έλληνας, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Έντεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, βεβαιώθηκαν συνολικά 249 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 4 παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
 
 
 Της Βίκυς Βετουλάκη