ΔΑΣ για το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου: «Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»

ΔΑΣ για το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου: «Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί»

Σε καταγγελία προχώρησαν χθες μέλη του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που πρόσκεινται στην παράταξη της ΔΑΣ. Όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στη συνεδρίαση της Τετάρτης πήρε μιαν απόφαση που οι ίδιοι χαρακτήρισαν ως κατάπτυστη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε, το Εργατικό Κέντρο ζητά να διοριστεί από τα δικαστήρια προσωρινή διοίκηση στην οποία να αποκλειστεί η ΔΑΣ (παράταξη που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ). Όπως υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Κουφαλάκος, την παραπάνω εισήγηση έκανε ο- όπως τον χαρακτήρισε- εργατοπατέρας της Νέας Δημοκρατίας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης, ενώ πρόσθεσε για τον κ. Τσώνη ότι είναι συνυποψήφιος με τον άλλον εργατοπατέρα, Πασόκο πρόεδρο της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο.
Την παραπάνω πρόταση, όπως σχολίασε ο κ. Κουφαλάκος, υποστήριξε με πάθος ο άλλος εργατοπατέρας της ΛΑΕ, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Γιώργος Κανέλλης, συμπληρώνοντας ότι χαρακτήρισε στην ομιλία του τη ΔΑΣ επικίνδυνη για το συνδικαλιστικό κίνημα.
Την παραπάνω μαύρη σελίδα, όπως τη σημείωσε ο κ. Κουφαλάκος, υπέγραψαν τα περισσότερα μέλη που συμμετείχαν στο Δ.Σ.
Πρόσθεσε ακόμη ότι αν οι παραπάνω νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, «κούνια που τους κούναγε». Όσες αποφάσεις και αν πάρουν στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, σχολίασε, η ΔΑΣ δε θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί.
Το μέλος της ΔΑΣ έκλεισε με τη φράση «συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών» και κάλεσε σωματεία αλλά και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να κάνει δική του υπόθεση την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ απαίτησε να πραγματοποιηθεί ανοιχτό συνέδριο, δημοκρατικό, χωρίς εργοδότες και μαϊμούδες.
Π.Μπ.