Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συνάντηση με 7μελή επίσημη αντιπροσωπεία της Κομητείας Machakos της Κένυας

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συνάντηση με 7μελή επίσημη αντιπροσωπεία  της Κομητείας Machakos της Κένυας

Συνάντηση με 7μελή επίσημη αντιπροσωπεία της Κομητείας Machakos της Κένυας, με επικεφαλής την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Florence Mwangangi, είχαν χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος και μέλη της Διοίκησης. Την αντιπροσωπεία συνόδευε η πρόξενος ε.τ. της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία, Βίκυ Πανταζοπούλου.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο περιοχών, σε επιχειρηματικό κυρίως επίπεδο, ενώ εξέτασαν τις δυνατότητες για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η γεωργία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθότι η εν λόγω Κομητεία έχει σαφώς αγροτικό χαρακτήρα. Ακολούθως μετέβησαν σε εξαγωγικές τυποποιητικές επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών, με κυρίαρχο τις εξαγωγές προϊόντων που παρουσιάζουν έντονη ζήτηση στην αγορά της Κένυας, όπως το τυποποιημένο ελαιόλαδο, χυμοί, φρούτα, κρασί. Επίσης, η συμμετοχή σε επιχειρηματικές αποστολές και εκθέσεις στην Κένυα και η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών με στόχο την προώθηση της γεωργικής έρευνας και πρακτικών.