Η Μεσσηνία ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα!

Η Μεσσηνία ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το Πάσχα!

Μετά την Καλαμάτα, η οποία αναμένεται να γεμίσει από κόσμο της περίοδο της Λαμπρής (σ.σ. σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του “Θ”), η ίδια εικόνα αναμένεται να επικρατήσει και στους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς της Μεσσηνίας. Αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρη Καραλή, η πληρότητα αγγίζει το 70%, ενώ θεωρεί ότι σε περίπτωση που βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες η εορταστική περίοδος θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, με ακόμη μεγαλύτερες πληρότητες.
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία τα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας, σε ποσοστό 80%, θα κάνουν πρεμιέρα για τη νέα τουριστική σεζόν την Πρωτομαγιά, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσσιος, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το υπόλοιπο 20% των ξενοδοχείων θα εκκινήσουν στις 15 Μαΐου.
Στη νησιωτική Ελλάδα και στην Κρήτη, από 25 Απριλίου, οι ξενοδοχειακές μονάδες θα υποδέχονται τους πρώτους επισκέπτες, ενώ σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Ελλάδα το 70% των τουριστικών μονάδων κάνει «ποδαρικό» 25 Απριλίου και το υπόλοιπο 30% στα μέσα Μαΐου. Σχετικά με τις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων, ο κ. Τάσσιος σημειώνει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης.
 
Τουριστική κίνηση δύο ταχυτήτων στα ξενοδοχεία
Εστιάζοντας στην τουριστική κίνηση των εορταστικών ημερών, η ΠΟΞ σημειώνει ότι η πασχαλινή κίνηση στα ξενοδοχεία της χώρας παρουσιάζει… διπλή εικόνα. Σε σχέση με πέρυσι, παρατηρείται μικρή βελτίωση του αριθμού των προκρατήσεων σε δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς.
Σε άλλες περιοχές, όμως, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα, η πληρότητα δεν είναι η αναμενόμενη, με τους ξενοδόχους να ελπίζουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες εκδρομείς που εμφανίζονται για την ώρα επιφυλακτικοί εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών.
Το φετινό Πάσχα συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και, άρα, είναι περισσότερα τα ξενοδοχεία που αναμένεται να λειτουργήσουν στους θερινούς προορισμούς, με σκοπό να υποδεχθούν τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό (Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Βαλκάνια κα). Τη μερίδα του λέοντος κατέχει το τετραήμερο από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα και ο μέσος όρος διαμονής είναι οι τρεις διανυκτερεύσεις.
Στην Καβάλα, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία η κίνηση αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Μικρή βελτίωση εμφανίζουν οι δείκτες στη Λέσβο και τη Λευκάδα, ενώ ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας και της Κεφαλονιάς.
 
Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία
Το Ναύπλιο, η Μονεμβάσια, η Μάνη, η Μεσσηνία και η Ναύπακτος αποτελούν τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Πελοπόννησο και την Αιτωλοακαρνανία για τις ημέρες του Πάσχα, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπροσώπων των ξενοδόχων, οι κρατήσεις ξεκινούν από το 70% και φθάνουν, μάλιστα, ακόμα και το 95%. Παράλληλα, το γεγονός ότι ακολουθεί η Πρωτομαγιά, ενισχύει ακόμα περισσότερο την επισκεψιμότητα.
 
Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής στη Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία, η πληρότητα φθάνει περίπου στο 70%, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Δημήτρης Καραλής, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «το ποσοστό αυτό θα ήταν μεγαλύτερο, αν ήταν καλύτερες οι καιρικές συνθήκες». Όμως, όπως προσθέτει, «ελπίζουμε ότι ο καιρός θα βελτιωθεί και έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα υπάρξει κάποια αύξηση στις κρατήσεις». Πάντως, όπως τονίζει, «το γεγονός είναι ότι θα υπάρξει ενδιαφέρουσα κίνηση».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ