Νικολάκου για Νίκα: «Πολιτικός συκοφάντης χωρίς όραμα»

Νικολάκου για Νίκα: «Πολιτικός συκοφάντης χωρίς όραμα»

Μπορεί χθες να δόθηκε συνέντευξη Τύπου για την Έκθεση Τουρισμού Ειδικού Ενδιαφέροντος Alte Peloponnese, όμως η κα Νικολάκου ελάχιστα μίλησε για αυτή, καθώς παραπάνω από 20 λεπτά των δηλώσεών της αφορούσαν επίθεση στον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.
Ειδικότερα, λοιπόν, η κα Νικολάκου υποστήριξε ότι με αφορμή την έκθεση Alte Peloponnese και επειδή έχουν δημοσιευθεί πλέον τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον τουρισμό στην επικράτεια, στοιχεία που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη και πολύ σημαντική αύξηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες για την τουριστική ανάπτυξη του 2018.
Ξεκίνησε, λοιπόν, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσε μια καθολική άρνηση από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας να παραχωρήσει αρχικά την κεντρική πλατεία για να γίνει η έκθεση, ενώ ως δεύτερη επιλογή ήταν ο χώρος του λιμανιού. Μια περιοχή στην οποία, όπως είπε, θα πρέπει να δοθεί μια νέα ευκαιρία, ώστε να πάψει «να λιμνάζει», αλλά και για αυτήν την επιλογή η κα Νικολάκου είπε ότι υπήρξε καθολική άρνηση. Τη λύση, όπως ανέφερε, έδωσε η Περιφέρεια, καθώς έπειτα από επιστολή των φορέων παραχώρησε το χώρο μπροστά στο Διοικητήριο.
Στη συνέχεια ανέφερε ότι παρατηρεί μια «προσπάθεια» από το δήμαρχο Καλαμάτας συνεχούς δυσφήμησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς λέει ότι είναι η χειρότερη Περιφέρεια σε οδικό δίκτυο, με την κα Νικολάκου να απαντά ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Επίσης, σημείωσε ότι το 2019 είναι η χρονιά που όλοι περιμένουν να εκτοξευθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν και ειδικά αυτό της Πελοποννήσου, με τα στοιχεία της Τ.τ.Ε. να δείχνουν ότι η Περιφέρεια είναι στις 6 πρώτες της χώρας, ενώ το 2010 η Πελοπόννησος ήταν τρίτη από το τέλος.
Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε τον κ. Νίκα μοιραίο δήμαρχο που προσβάλλει με αυτά που λέει για τον τουρισμό όσους η Περιφέρεια συνοδεύει στα μεγαλύτερα γεγονότα του κόσμου. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν είναι δυνατόν στη Μεσσηνία να έχουν διοργανωθεί τα μεγαλύτερα συνέδρια της Ευρώπης, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να λαμβάνει το πρώτο διεθνές βραβείο και ο κ. Νίκας να απαξιώνει τέτοιες προσπάθειες και συνέργειες.
Όσο για την Καλαμάτα, η κα Νικολάκου είπε ότι υστερεί εντελώς στην προβολή του τουριστικού της προϊόντος, είναι η μόνη πόλη στην Ελλάδα που δεν έχει ιστότοπο, που ξοδεύει μόνο 50.000 ευρώ για την προβολή της τουριστικά και η μόνη μεγάλη απούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα τουρισμού.
Μίλησε, δε, για θλιβερά αποτελέσματα που, όπως είπε, η Περιφέρεια θα ανατρέψει.
Μιλώντας στη συνέχεια για το κομμάτι «κρουαζιέρα», η κα Νικολάκου είπε ότι στην έκθεση της ΤτΕ η Καλαμάτα δεν υπάρχει και συμπεριλαμβάνεται στα λοιπά λιμάνια. Αυτή, υποστήριξε, είναι η παρακαταθήκη που αφήνει ο κ. Νίκας στην κρουαζιέρα στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Στο σημείο εκείνο η Ντίνα Νικολάκου ανέφερε ότι ήδη η Περιφέρεια αναλαμβάνει πρωτοβουλία και θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και η Καλαμάτα να ενταχθεί στο χάρτη.
Ακόμη, ανέφερε ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του τόπου και μεταφέρει στους επισκέπτες της Πελοποννήσου τη χειρότερη εικόνα, ενώ είμαστε οι καλύτεροι.
Απαντώντας για το οδικό δίκτυο, είπε ότι είναι άρτιο, ασφαλές και από τα καλύτερα της χώρας, με την Περιφέρεια να έχει κάνει παρεμβάσεις στο σύνολο του επαρχιακού δικτύου.
Όπως ξεκαθάρισε δε, προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις, γιατί τέτοιες δυσφημήσεις δημιουργούν πρόβλημα στους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου, με την ίδια να αναρωτιέται γιατί ο κ. Νίκας νιώθει μια εχθρικότατα απέναντι στης επιχειρήσεις και γιατί δεν τον ευχαριστεί τίποτα στην εξωστρέφεια.
  
Θα είναι υποψήφια στη Μεσσηνία η Ντίνα Νικολάκου;
Τις τελευταίες μέρες ακούγεται ότι η κα Νικολάκου δε θα είναι υποψήφια στη Μεσσηνία, αλλά στην Αρκαδία. Όταν της θέσαμε το ερώτημα, η αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι είναι μεγάλη η τιμή και εμπιστοσύνη των Μεσσήνιων πολιτών στο πρόσωπο της, καθώς έχει αποδείξει το ήθος της στην πολιτική της διαδρομή και ποτέ δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους χιλιάδες πολίτες που την ακολουθούν εδώ και χρόνια. Επίσης, δήλωσε ζωντανή και στην πρώτη γραμμή από το 2002.
 
Ο χαιρετισμός του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια του γραφείου του Π. Νίκα
Σε άλλη ερώτηση που τέθηκε στην κα Νικολάκου, σχετικά με το χαιρετισμό του Αντώνη Σαμαρά στα εγκαίνια του προεκλογικού γραφείου του Παναγιώτη Νίκα, απάντησε ότι κ. Σαμαράς δεν ήταν εκεί. Επίσης, είπε ότι κανείς δε θα μπορέσει να δημιουργήσει μια τεχνητή κρίση μεταξύ των κ.κ. Τατούλη και Σαμαρά. Δήλωσε δε κατηγορηματικά ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει καμία εμπλοκή στην επιλογή του κ. Νίκα από τη Νέα Δημοκρατία, που για την ίδια, μάλιστα, είναι μια επιλογή ήττας.
Επίσης, ανέφερε ότι, όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, ήταν και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έτσι αποφάσισε ότι υποψήφιος περιφερειάρχης ως επιλογή νίκης θα ήταν ο Πέτρος Τατούλης.
Συνεχίζοντας για τη σχέση Τατούλη- Σαμαρά, είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν αυτός που τίμησε με ιδιαίτερο τρόπο την κόρη του κ. Τατούλη και ήταν, μάλιστα, εκείνος που την έθεσε στην κεντρική πολιτική σκηνή και την έβγαλε στο κεντρικό πολιτικό προσκήνιο.
Άρα, κατά την κα Νικολάκου, ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έχει πρόβλημα με την οικογένεια Τατούλη και όποιος το κάνει, το κάνει για προσωπικούς ιδιοτελείς λόγους.
Κλείνοντας η κα Νικολάκου είπε ότι την ευθύνη για την επιλογή ήττας του κ. Νίκα έχει αποκλειστικά η ηγεσία του κόμματος και δε θα πρέπει κάποιοι να εμπλέκουν τον κ. Σαμαρά.
 
Το Debate και πώς θα γίνει
Τελευταίο ερώτημα που τέθηκε στην κα Νικολάκου ήταν αν τελικά θα γίνει το Debate. Απαντώντας ανέφερε ότι στη διακαναλική του συνέντευξη ο Π. Τατούλης είπε ότι καλεί τους υποψήφιους περιφερειάρχες σε μια αληθινή κουβέντα, σε ένα διάλογο. Αυτή τη χρονική στιγμή, σχολίασε η κα Νικολάκου, υπάρχει το σύνολο των υποψηφίων που έχει αποδεχθεί την πρόσκληση, αλλά και το σύνολο των μέσων, οπότε θα υπάρξει διαχείριση του θέματος, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες.
Μάλιστα, ανέφερε ότι κανένας πολιτικός αντίπαλος του κ. Τατούλη δεν έχει πει κάτι που θα κάνει για την Πελοπόννησο, το όραμά του και το σχεδιασμό του, ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε ότι ο Π. Νίκας στα εγκαίνια της Τρίτης δεν ανέφερε ούτε μια κουβέντα για το τι θα κάνει στη Μεσσηνία, τι θα κάνει στην Πελοπόννησο. Όπως παρατήρησε η κα Νικολάκου, εκτός από τις ύβρεις, τη συκοφαντία και την προσωπική επίθεση στον Π. Τατούλη, δεν είπε κάτι άλλο για την Πελοπόννησο του αύριο.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση