Ξεκινά αύριο η 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικού Ενδιαφέροντος Alte Peloponnese

Ξεκινά αύριο η 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικού Ενδιαφέροντος Alte Peloponnese

Μπροστά στο Διοικητήριο Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά του κτηρίου δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου για την 1η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τουρισμού Ειδικού Ενδιαφέροντος Alte Peloponnese. Ο χώρος δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού εκεί θα πραγματοποιηθεί η έκθεση, που ανοίγει τις πύλες της αύριο.
Για το συγκεκριμένο γεγονός πρώτη μίλησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, που αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περισσότερη ώρα των δηλώσεών της μίλησε για το έργο που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον τουρισμό, απευθύνοντας επιθέσεις στον Παναγιώτη Νίκα.
Για την έκθεση, λοιπόν, η κα Νικολάκου είπε ότι πρόκειται για σημαντικό γεγονός που συνδιοργανώνεται από φορείς της Καλαμάτας, αλλά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και απάντησε θετικά στην πρόσκλησή τους να συμμετάσχει.
Η έτερη ανιπεριφερειάρχης, Αντωνία Μπούζα, σημείωσε ότι από τις 19 έως τις 21 Απριλίου στην Καλαμάτα θα ξεκινήσει μια σπουδαία συλλογική προσπάθεια από ανθρώπους του τουρισμού και, κυρίως, του εναλλακτικού.
Έτσι δημιουργείται ένα κλάστερ επιχειρηματιών που θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για δραστηριότητες σε όλη την Πελοπόννησο. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως πολύ θετικό ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από φορείς στη συγκεκριμένη έκθεση.
Η κα Μπούζα πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκειά της θα υπάρξουν πολλά σημαντικά γεγονότα για τον τουρισμό και συναντήσεις b2b, ενώ δήλωσε ικανοποιημένη που θα βρίσκονται πάνω από 68 εκθέτες από όλη την Πελοπόννησο. Επίσης, πάνω από 70 τουριστικά πρακτορεία θα βρεθούν στην Καλαμάτα, ώστε να κάνουν συναντήσεις για ενδεχόμενες συνεργασίες.
Κλείνοντας παρατήρησε ότι στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες και να κινείται σε ανοδική πορεία στον τουρισμό. Με τον τουρισμό, όπως είπε, να είναι καθαρά θέμα συνεργειών, ανοιχτών μυαλών και μακριά από φοβικά σύνδρομα.
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Παύλος Γκρέκης ανέφερε ότι «οραματικά γνωρίζουμε, τολμούμε, πράττουμε». Έτσι, τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια, όπως και τους άλλους φορείς, ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε ειδικές μορφές τουρισμού να περαστούν, όχι μόνο στον πελάτη, αλλά και στην τοπική κοινωνία.
Τέλος, σημείωσε ότι στόχος των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού και, επίσης, να δείξουν τις μεγάλες δυνατότητες και ικανότητες που έχουν οι επιχειρηματίες της Πελοποννήσου σε αυτούς τους τομείς. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, σχολίασε, να συνδεθούν τα κομμάτια του παζλ του τουρισμού, όπου δεν υπάρχουν μόνο οι ειδικές μορφές, αλλά και άλλες που το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σύντομα θα παρουσιάσει.
Εκ μέρους των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων ο πρόεδρος Γιάννης Καραλής σημείωσε ότι η συμμετοχή τους στην έκθεση έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την επαγγελματική ιδιότητα των ιδιοκτητών, που τους επιβάλλει να λαμβάνουν μέρος σε συλλογικές προσπάθειες, ξεκαθαρίζοντας ότι θα προτιμούσε η πολιτική αντιπαράθεση να μην είναι μέρος της διαδικασίας.
Οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων που συμμετέχουν, λοιπόν, στην έκθεση κάλεσαν τον κόσμο να βρεθεί σε αυτή, αφού θα μάθει για όλα τα είδη τουρισμού στην Πελοπόννησο.
Επίσης, ενημέρωσε ότι στη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται κληρώσεις, με τα δώρα να είναι χορηγίες των συμμετασχόντων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσουν πιο συναινετικές απόψεις από όλους, ώστε να προωθεί από κοινού καλύτερα ο τουρισμός.
Τελευταίος το λόγο έλαβε ο συνιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Κώστας Ανδριανόπουλος, αναφέροντας ότι στον πυρήνα των δράσεών του υπάρχουν δύο βασικοί πυλώνες: από τη μια, ο αγνός και άδολος εθελοντισμός και, από την άλλη, η έννοια της συνέργειας. Συνέργεια με κάθε φορέα, κάθε δράση, κάθε φυσικό πρόσωπο που προασπίζει και προβάλλει τη Μεσσηνία και την Καλαμάτα. Έτσι, το Σχολείο Τουρισμού, πέραν της φυσικής του παρουσίας στη συγκεκριμένη έκθεση, θα έχει και την ευθύνη διαμόρφωσης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.
Ειδικότερα, ο κ. Ανδριανόπουλος ενημέρωσε ότι το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 12.00 έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, θα διεξαχθούν ενημερωτικά σεμινάρια, με συμμετέχοντες την πρώτη μέρα τους κ.κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη και Βασίλη Πολύζο, ενώ την Κυριακή στην Καλαμάτα θα βρεθεί η κα Βίκυ Καρατζαβέλου και ο κ. Γιάννης Λαγός. Μετά, δε, το τέλος των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα ακολουθήσει από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος επίδειξη γαστρονομικών τεχνικών και δεξιοτήτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
09.00  ΕΝΑΡΞΗ 1ης ΗΜΕΡΑΣ
10.00-18.00  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΕΚΘΕΤΩΝ
            (Τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, ιδιοκτητών  καταλυμάτων).
18.30  ‘’Χορός και Ελληνική παράδοση’’
            Παραστάσεις χορού από Πολιτιστικούς Συλλόγους – Σχολές Χορού της Μεσσηνίας
            Επιμέλεια – Συντονισμός: Dance Challenge Organization
19.00 ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ – Aγιασμός  – Χαιρετισμοί επίσημων καλεσμένων –
           Ξενάγηση στους χώρους της έκθεσης
21.00 ΛΗΞΗ 1ης  ΗΜΕΡΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
09.00 ΕΝΑΡΞΗ 2ης ΗΜΕΡΑΣ
10.00-12.00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΕΚΘΕΤΩΝ
            (Τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, ιδιοκτητών  καταλυμάτων).
12.00  Workshop: ‘’Η Προώθηση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού μέσα από τα Social Media’’
            Βασίλης Πολύζος – Digital Marketing Specialist
13.00 Workshop: ‘’Αναμνήσεις γεύσεων/τουρισμός γεύσης’’ Ο επισκέπτης το ψάχνει. Η Mεσσηνία μπορεί.
           Δημοσθένης Μπρούσαλης Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας
           Γενικός Διευθυντής DASC Branding
14.00 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ – ‘’Ενεργειακό πρωινό – Energy bars ’’.
            Showcooking από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος
16.00-20.30 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΕΚΘΕΤΩΝ
            (Τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, ιδιοκτητών  καταλυμάτων)
20.30  “Μουσικοχορευτικό ταξίδι: Η χαρά της κίνησης’’
            Παραστάσεις χορού από Πολιτιστικούς Συλλόγους – Σχολές Χορού της Μεσσηνίας
            Επιμέλεια – Συντονισμός: Dance Challenge Organization
21.00  ΠΑΡΤΥ ΕΚΘΕΤΩΝ. Live music με τους  ‘’Fer Forge’’ – Swing Band
            Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοποιών Μεσσηνίας & SPARTA BEER – Λακωνική Ζυθοποιία
23.00  ΛΗΞΗ 2ης ΗΜΕΡΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
09.00 ΕΝΑΡΞΗ 3ης ΗΜΕΡΑΣ
10.00-12.00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΕΚΘΕΤΩΝ
            (Τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, ιδιοκτητών  καταλυμάτων).
12.00 Workshop:‘’Ποδηλατικός τουρισμός και σήμα πιστοποίησης –Bike Friendly’’.
            Βίκυ Καρατζαβέλου. Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Nattour
13.00 Workshop: ‘’Η επέκταση του δικτύου μονοπατιών στην Πελοπόννησο στο πρότυπο του Menalon Trail’’.
             Γιάννης Λαγός – Πρόεδρος της «Μαίναλον Κοιν.Σ.Επ.»
             Συντονιστής του δικτύου μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου
14.00 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ – ‘’Ένα ισορροπημένο κυρίως γεύμα ’’
           Showcooking από τη  Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος
17.00 – 21.00  ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΕΚΘΕΤΩΝ
            (Τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων, ιδιοκτητών  καταλυμάτων)
21.0 ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Alternative Tourism Exhibition Peloponnesse 2019

*Κάθε ημέρα ανά  1 ώρα θα γίνονται κληρώσεις
δώρων από τους εκθέτες  (11.00 – 19.00)*
                                     
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση