«Πλούσια» και σε παράλληλες εκδηλώσεις η 1η Παμπελοποννησιακή έκθεση τουρισμού «Alterna»

«Πλούσια» και σε παράλληλες εκδηλώσεις η 1η Παμπελοποννησιακή έκθεση τουρισμού «Alterna»

Ικανοποίηση των διοργανωτών για τις συμμετοχές που αυξάνονται
 
 
Δέκα ημέρες πριν από την έναρξη της 1ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τουρισμού Ειδικού Ενδιαφέροντος «Alterna», που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα από τις 19 έως τις 21 Απριλίου, οι διοργανωτές παραχώρησαν τη δεύτερη συνέντευξη Τύπου, όπου ενημέρωσαν για τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα. Εκ μέρους των διοργανωτών ο Νίκος Κουρής, μιλώντας από την «προκυμαία» του λιμανιού της Καλαμάτας χθες το πρωί, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τις αυξανόμενες συμμετοχές, που ήδη έχουν φθάσει τις 60. Έκανε γνωστό ότι η έκθεση, από Παρασκευή 19 Απριλίου που θα ξεκινήσει μέχρι και την Κυριακή 21η Απριλίου, θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τελετή έναρξης πρόκειται να γίνουν γνωστές την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα δοθεί η 3η και τελευταία «επίσημη» πλέον συνέντευξη Τύπου.
Επίσης, ο κ. Κουρής υπενθύμισε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν για όσους επαγγελματίες επιθυμούν να συμμετάσχουν, ενώ έκανε γνωστό ότι το πρόγραμμα θα είναι «πλούσιο» και σε παράλληλες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της έκθεσης, που υπενθυμίζουμε είναι το «πάρκο» μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην οδό Αριστομένους. Σημαντική θα είναι η ομιλία που θα πραγματοποιήσει ο κ. Πολύζος σχετικά με το «marketing» στα social media, ενώ αρκετά δώρα θα «κληρωθούν» για τους επισκέπτες της έκθεσης από συμμετέχοντες, που θα ανακοινώνονται στα μεγάφωνα.
Κλείνοντας ο κ. Κουρής σημείωσε ότι οι διοργανωτές έχουν έρθει σε επαφή με περισσότερους από 150 ταξιδιωτικούς πράκτορες από την Αθήνα και την Πάτρα, ενώ στην Καλαμάτα το Σάββατο 20 Απριλίου θα βρεθούν και «θεματικοί» γύρω από τον Τουρισμό, δημοσιογράφοι από την πρωτεύουσα, που θα καλύψουν την έκθεση. Το λόγο στη συνέχεια πήραν εκπρόσωποι φορέων που θα συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις.
Ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης, γραμματέας του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να προσκομίσουν διαφημιστικό υλικό των καταστημάτων τους, το οποίο θα δοθεί στους επισκέπτες σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο. Οι ώρες που θα μπορούν οι επαγγελματίες να προσκομίσουν το υλικό τους θα γίνουν γνωστές μέσω της σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης.
Τέλος, έκανε γνωστό ότι ξεχωριστή θα είναι η μέριμνα για τα καταστήματα της παραλίας, που, όπως υπογράμμισε, «βιώνουν» έναν παρατεταμένο οικονομικό χειμώνα.
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της σχολής χορού «dance challenge», Νίνα Δράκου, έκανε γνωστό ότι ομάδες χορού της πόλης θα πλαισιώσουν την έκθεση, καθώς και την τελετή έναρξης. Όπως είπε, τη μια ημέρα θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακοί χοροί, ενώ την επομένη μοντέρνοι. Ευχαρίστησε, δε, για τη συμμετοχή τους τις χορευτικές ομάδες, Λεύκιππος, από τη Μάνη, Αργώ, από την Αγία Τριάδα και την ομάδα «Απόλλων και Άρτεμις».
Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και η επιστημονική διευθύντρια της «Διάπλασης», Αλεξάνδρα Καραβασίλη. Η κα Καραβασίλη τόνισε ότι η «Διάπλαση» δε θα μπορούσε να απουσιάζει σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση «θεματικού» τουρισμού, κάνοντας γνωστό ότι θα πλαισιώσουν την Έκθεση, καλύπτοντας τις ιατρικές ανάγκες, με την παροχή ασθενοφόρου και διασωστών.
Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο Κωνσταντίνος Ξιάρχος, εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος , οι οποίοι θα πλαισιώσουν την έκθεση με ζωντανά «Show cooking». Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό ότι θα μαγειρέψουν τη μια ημέρα «ενεργειακό πρωινό» με «μπάρες», ειδικό για αθλητές, ενώ την επόμενη μέρα θα παρουσιάσουν «γεύμα» με ζυμαρικά , σαλάτες, πλούσιο σε πρωτεΐνες, επίσης ειδικό για αθλητές, αλλά και όσους επιθυμούν μια προσεγμένη διατροφή γεμάτη σε ενέργεια.
 
Του Κώστα Γαζούλη