Προσπάθησε να κλέψει μπουκάλια με ουίσκι από σούπερ μάρκετ

Προσπάθησε να κλέψει μπουκάλια με ουίσκι από σούπερ μάρκετ

Εντείνονται οι έλεγχοι της Αστυνομίας, λόγω και της επικείμενης εορταστικής περιόδου και σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 19 άτομα για διάφορα αδικήματα.
Παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στους άλλους τέσσερις νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου και κατά τη διάρκειά τους, έγιναν έλεγχοι σε 690 άτομα, εκ των οποίων τα 496 ήταν Έλληνες και τα 194 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 633 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 111 άτομα, από τα οποία 62 ήταν Έλληνες και 49 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 67 άτομα.
 
Μεσσηνία
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 19 άτομα και συγκεκριμένα:

  • Ένας 22χρονος αλλοδαπός στην Καλαμάτα, για ναρκωτικά. Σε έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ βρήκαν να έχει στην κατοχή του μικροποσότητα χασίς.
  • Ένας 41χρονος στην Καλαμάτα, για κλοπή. Ο 41χρονος την Παρασκευή, πήγε στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Αρτέμιδος και προσπάθησε να  αφαιρέσει μπουκάλια με ουίσκι αξίας 45 ευρώ. Έγινε, όμως, αντιληπτός από τους αρμόδιους του καταστήματος και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και τον συνέλαβαν.
  • Τέσσερις Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Έντεκα αλλοδαποί, σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, βεβαιώθηκαν συνολικά 234 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Οι δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν, με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη