Σήμερα βιβλιοπαρουσίαση και αύριο κλειστή κωπηλασία για τη Μυρτώ!


Με την Μυρτώ και φέτος στο επίκεντρο, αλλά (κλειστή, δηλαδή “στατική” κωπηλασία) αντί για τρέξιμο στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, θα πραγματοποιηθούν οι φετινές σκυταλοδρομίες που διοργανώνουν για 4η χρονιά ο Ακρίτας και ο Πέτρος Παπαδόπουλος.
Χθες, παρουσία της 3ης Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στην κωπηλασία, Ελπίδας Γρηγοριάδου, δόθηκε στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με τις λεπτομέρειες της διπλής εκδήλωσης που περιλαμβάνει σήμερα στις 12 μ. την παρουσίαση του βιβλίου «Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά» που έχουν γράψει οι Εύα Πετροπούλου Λιανού και Μυρτώ Παπαδομιχελάκη (η εικονογράφηση είναι της Βιβής Μαρκάτου) για την κοπέλα σύμβολο τραγωδίας και ταυτόχρονα ελπίδας και θα ολοκληρωθεί αύριο (12 μ.-4 μ.μ.) με το αγωνιστικό μέρος.
Η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, τόνισε ότι «Για 4η χρονιά η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας συνδιοργανώνει τον με τον ΓΣ Ακρίτα τους αθλητικούς αγώνες κοινωνικού σκοπού, Relays. Είμαστε δίπλα σε αυτές τις σημαντικές διοργανώσεις οι οποίες έχουν μια διττή κατεύθυνση και την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας στον Αθλητισμό αλλά και γενικότερα και την υλοποίηση κάποιων κοινωνικών στόχων.
Είμαστε δίπλα σε αυτές τις σοβαρές προσπάθειες από την πρώτη στιγμή, θεωρούμε ότι συμβάλλουν και στην επισκεψιμότητα στον τόπο μας αλλά και γενικότερα στην κατεύθυνση των νέων μας στον αθλητισμό με ό,τι θετικά συνεπάγεται αυτό. Γι’ αυτό και στηρίζουμε ανελλιπώς αυτές τις πρωτοβουλίες. Το ότι αυτή την διοργάνωση συνεπικουρεί και ο Σύλλογος Ολυμπιονικών για εμάς είναι πολύ θετικό και περνάει πολύ θετικά μηνύματα στους συμμετέχοντες και στα νέα παιδιά».
Ο πρόεδρος του ΓΣ Ακρίτας, Πέτρος Παπαδόπουλος, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συνέχιση της διοργάνωσης, που εκτός των άλλων δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος την κωπηλασία και ταυτόχρονα το έναυσμα «να κινητοποιηθούν δυνάμεις από την πόλη μας και να κάνουμε ένα τμήμα κωπηλασίας -που σε όλη την Πελοπόννησο δεν υπάρχει- καθώς έχουμε κωπηλάτες Ολυμπιονίκες σε πανελλαδικό επίπεδο!», ενώ συνέχισε ευχαριστώντας «εκτός από την Περιφέρεια και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά που συνδιοργανώνουμε όλοι μαζί φέτος, για έναν ιερό σκοπό, αυτή την αθλητική δράση! Κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώην πρωθυπουργό κ. Σαμαρά ο οποίος είναι, και η γυναίκα του, από την πρώτη ημέρα ως άνθρωπος δίπλα στην Μυρτώ.
Σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις στα εκπαιδευτήρια Μπουγά ξεκινούν στις 12 μ.
Το Σάββατο ο καιρός δεν θα είναι καλός, αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί καθώς είναι κλειστός ο χώρος και προσφέρεται ώστε τον κόσμο να απολαύσει το υπέροχο θέαμα.
Η κλειστή κωπηλασία γίνεται με έξι εργόμετρα, με προτζέκτορα σε μια οθόνη θα υπάρχουν 6 κωπηλατικά, όπου μικροί και μεγάλοι σε 4αδες που θα συμπληρωθούν την ίδια ημέρα, σε παρείστικο στυλ σε πρωτοποριακή και καινοτόμο ιδέα θα τραβήξουν κουπί για την Μυρτώ.»
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελπίδα Γρηγοριάδου τόνισε από την πλευρά της: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους η πόλη και τα παιδιά θα γνωρίσουν την κωπηλασία. Πρόκειται για ένα δύσκολο, αλλά πανέμορφο άθλημα. Βλέποντας τον Μεσσηνιακό Κόλπο πιστεύω πως μπορεί να ανοίξει ένα τμήμα κωπηλασίας και να προχωρήσει. Ένα άθλημα που φέρνει πολλές επιτυχίες και σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Επίσης είναι πολύ όμορφο που θα συνδυάσουμε εδώ την κωπηλασία με την εκδήλωση για την Μυρτώ»
Τέλος, ο Γιάννης Πλάγος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και συντονιστής εθελοντικών δράσεων των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ανέφερε: «Το σχολείο μας δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στον εθελοντισμό θέλοντας να ενεργοποιήσει τα παιδιά και τις οικογένειες τους σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα όπως ευπαθείς ομάδες, περιβάλλον, ζώα, πολιτισμός και δεν θα μπορούσαμε να μην συγκινηθούμε από την πρόταση του κ. Παπαδόπουλου να συνδιοργανώσουμε τις δυο αυτές μέρες την παρουσίαση του βιβλίου της Μυρτώς και τους αγώνες κλειστής κωπηλασίας. Τα παιδιά στο σχολείο έχουν ευαισθητοποιηθεί πολύ γι’ αυτό το ζήτημα και με πρωτοβουλία τους έχουν φτιάξει ένα λεύκωμα με ευχές, ζωγραφιές και σκέψεις για την Μυρτώ, όπως δύο μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου που έγραψαν: “Αγαπητή Μυρτώ δεν μπορώ να φανταστώ πόσο δύσκολη έγινε η ζωή μετά το ατύχημα, αλλά μην τα παρατάς. Σε θεωρώ το πιο δυνατό άτομο στον κόσμο. Μην σταματάς να μας εκπλήσσεις με τις δυνάμεις και την αυτοπεποίθησή σου. Είσαι η ηρωίδα μας”».
Χ.Ε.