Συνεχίζουν να πίνουν και να τρέχουν οι Μεσσήνιοι οδηγοί

Συνεχίζουν να πίνουν και να τρέχουν οι Μεσσήνιοι οδηγοί

Δε βάζουν μυαλό οι Μεσσήνιοι οδηγοί και εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλό επίπεδο οι παραβάσεις που βεβαιώνονται για υπερβολική ταχύτητα και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αυτές, άλλωστε, ήταν και οι δύο παραβάσεις που ελέγχθηκαν ιδιαίτερα την προηγούμενη εβδομάδα από τις υπηρεσίες της Τροχαίας.
 
Σε όλη την Ελλάδα
Οι έλεγχοι των οδηγών για υπερβολική ταχύτητα και μέθη εντάσσονται στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων σε όλη την επικράτεια.
Την προηγούμενη εβδομάδα (από 15 έως 21 Απριλίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στις δύο αυτές παραβάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, από 1.211 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 28.426 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.579 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (852), της Θεσσαλονίκης (360), της Πιερίας (333), της Φθιώτιδας (305), της Κορινθίας (275) και στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (271).
 
Μεσσηνία
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, από 15 έως 21 Απριλίου συγκροτήθηκαν τρία συνεργεία ελέγχων και πραγματοποιήθηκαν 162 έλεγχοι. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά 34 παραβάσεις του ΚΟΚ για υπερβολική ταχύτητα και 18 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ειδικά κλιμάκια αστυνομικών και τις επόμενες ημέρες, λόγω και της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Της Βίκυς Βετουλάκη