Τις αρχές της παράταξης παρουσίασε ο Μανώλης Μάκαρης

Τις αρχές της παράταξης παρουσίασε ο Μανώλης Μάκαρης

Εκδήλωση του «Ανοιχτού Δήμου» για την κοινωνική πολιτική και περιβάλλον
 
 
Το πρόγραμμα του «Ανοιχτού Δήμου Ενεργοί Πολίτες» με θέμα την Κοινωνική Πολιτική και το Περιβάλλον παρουσίασε χθες ο επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης. Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του  ξενοδοχείου Rex.
Στην εκδήλωση παρευρέθη και τοποθετήθηκε για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και ειδικά στο Δήμο Καλαμάτας η Χριστίνα Ευθυμιάτου, χημικός μηχανικός, με MSc στη Βιοχημική Μηχανική και  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωση. Πρόκειται για την 4η κατά σειρά θεματική παρουσίαση του «Ανοιχτού Δήμου».
Σε ό,τι έχει σχέση με το Περιβάλλον, ο Μ. Μάκαρης ανέπτυξε τις βασικές πτυχές του προγράμματός του που αναφέρονται στον πολεοδομικό σχεδιασμό, τις αστικές παρεμβάσεις, το φυσικό περιβάλλον, το πράσινο, την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις συγκοινωνίες που είναι συνυφασμένες με την κυκλοφορία και τη στάθμευση, την πολιτική της παράταξης στον τομέα της ενέργειας και, τέλος, τις παρεμβάσεις που  πρέπει να γίνουν στις υποδομές, στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, στα απαραίτητα έργα που θα πρέπει να συνοδεύουν τα προηγούμενα, αλλά και στις αναγκαίες αναπλάσεις.
Τέλος, παρουσίασε τις βασικές θέσεις της παράταξης στο μείζον θέμα της κοινωνικής πολιτικής, οι οποίες συνίστανται στην κοινωνική προστασία των αδυνάτων και στις πολιτικές μέριμνας που θα πρέπει να τους ενισχύουν, σε συνδυασμό με την κοινωνική αλληλεγγύη.
Α.Π.