Τον απολογισμό της θητείας του στον «Διοκλή» έκανε ο Γιώργος Φάβας


Λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος της «ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.», Γιώργος Φάβας, προχώρησε χθες το μεσημέρι στον απολογισμό της θητείας του, που ξεκίνησε την 1η Απριλίου του 2017 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου του 2019, πριν παραλάβει η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου.
Ο κ. Φάβας χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χθεσινή μέρα και εν συνεχεία προχώρησε στο έργο που συντελέστηκε από το «ΔΙΟΚΛΗ» αυτά τα δύο χρόνια, παρουσία και των μελών που απαρτίζουν το συμβούλιο της εταιρείας.
Χωρίζοντας τον απολογισμό σε 5 μέρη ο Γιώργος Φάβας ξεκίνησε αρχικά από όσα συντελέστηκαν στην περιοχή του Βιοτεχνικού Πάρκου. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναβάθμιση του συστήματος παρακολούθησης, στις αυτόματες πόρτες που τοποθετήθηκαν, στους καθαρισμούς χανδάκων από αυτοφυή βλάστηση και καλάμια, στην τοποθέτηση περίφραξης στη νότια τάφρο μήκους 265 μέτρων, στην αναβάθμιση του καλλωπισμού στην κεντρική είσοδο, στην εγκατάσταση λογισμικού νέας τεχνολογίας για τη λογιστική παρακολούθηση στην προμήθεια POS για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μισθωτών, στην τοποθέτηση μέσα στο χώρο ΑΤΜ της εθνικής τράπεζας, στην κατασκευή αγωγού ομβρίων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, στην αντικατάσταση 110 λαμπτήρων με LED στο κτήριο της διοικήσεως και, τέλος, στην αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και στην προμήθεια νέων, όπως και «σέρβερ».
Αναφορικά με τις μισθώσεις, ο κ. Φάβας έκανε γνωστό ότι είναι μισθωμένα και τα 65 καταστήματα του ΒΙΟΠΑ, καθώς και τα 28 από τα 32 του ΔΕΚ. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι είναι έτοιμες για προκήρυξη μελέτες κατασκευής αγωγού ομβρίων στην κεντρική είσοδο, καθώς και η κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού για εξοικονόμηση ενέργεια στο κτήριο του ΒΙΟΠΑ. Τέλος, έκανε γνωστό πως οι οφειλές προς το ΒΙΟΠΑ αγγίζουν τα 650.000 ευρώ, εκ των οποίων 530.000 έχουν ρυθμιστεί.
Το δεύτερο σκέλος του απολογισμού αφορούσε στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο. Εκεί ο «Διοκλής» προχώρησε την τελευταία διετία σε τοποθέτηση και επισκευή στεγάστρων, σε τοποθέτηση πινακίδας, στον καθαρισμό βλάστησης, στην τοποθέτηση φωτιστικών, τεχνολογίας LED σε όλο το Εμπορικό Κέντρο, στην κατασκευή συστήματος άρδευσης, στη φύτευση μουριών, καθώς και στην αναβάθμιση των χώρων υγιεινής και των τουαλετών. Στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο υπάρχουν μελέτες έτοιμες προς προκήρυξη που αφορούν στην τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στο χώρο των καταστημάτων, καθώς και στην κατασκευή υδροσυλλογέων στον ίδιο χώρο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα στη σκεπή της Α πτέρυγας, ελαιοχρωματισμός του ναού του Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου, ο καθαρισμός της ανατολικής αποστραγγιστικής τάφρου και η επιδιόρθωση της ανατολικής περίφραξης.
Τέλος, στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο πραγματοποιήθηκαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που έτυχαν προβολής στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Το 3ο σκέλος του απολογισμού αφορούσε στο Παλαιό Γυμνάσιο Παραλίας. Εκεί τοποθετήθηκε εξωτερικός φωτισμός για την ανάδειξη του κτηρίου, έγιναν επισκευές σε υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, καθώς και εργασίες ελαιοχρωματισμού. Στη συνέχεια ο κ. Φάβας προχώρησε στον απολογισμό της θητείας του σε διοικητικά θέματα. Εκεί πραγματοποιήθηκε τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού υπηρεσιών και οργανογράμματος, η πρόσληψη 5 εργατοϋπαλλήλων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, η πρόσληψη ενός υπαλλήλου με το πρόγραμμα ΑμεΑ. Το σύνολο μόνιμου προσωπικού σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου είναι 6 άτομα, ενώ το σύνολο προσωπικού σε σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου είναι επίσης 6 άτομα. Υπάρχει και ένα αποσπασμένο άτομο ως μόνιμο προσωπικό.
Ο απολογισμός του προέδρου της εταιρείας έκλεισε με εκείνον στα οικονομικά θέματα. Ο κ. Φάβας ανέφερε τη ρύθμιση του μεγαλύτερου ποσοστού των οφειλών των επαγγελματιών του ΒΙΟΠΑ και του ΔΕΚ.
Κλείνοντας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, προς όλους τους συναδέλφους του, πολιτικούς προϊσταμένους των νομικών προσώπων του Δήμου, για την άψογη συνεργασία τους, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και το προσωπικό της εταιρείας, όπως και όλους τους επαγγελματίες που συνεργάστηκαν αυτά τα δύο χρόνια.
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας