Το ΕΜΠ ενδιαφέρεται για την αναβίωση των καλντεριμιών της Βέργας

Το ΕΜΠ ενδιαφέρεται για την αναβίωση  των καλντεριμιών της Βέργας

Την πρόθεση να στηρίξει την προσπάθεια του Συλλόγου «Φίλοι της Βέργας», με στόχο την καταγραφή και αναβίωση των ιστορικών καλντεριμιών της δυτικής πλαγιάς του Ταϋγέτου, εξέφρασε σε επιστολή του προς το Σύλλογο ο καθηγητής ΕΜΠ – διευθυντής του Εργαστηρίου Φωτογραμμετρίας της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών, Ανδρέας Γεωργόπουλος.
Παράλληλα, ο καθηγητής κάνει γνωστή την ετοιμότητα του Εργαστηρίου για επιχειρησιακή έναρξη του προγράμματος.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του, το Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας έχει πολυετή και σημαντική εμπειρία στη γεωμετρική τεκμηρίωση μνημείων και αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς γενικότερα. Η δραστηριότητά του, είτε μέσω διπλωματικών εργασιών είτε μέσω ερευνητικών έργων, καλύπτει μεγάλο φάσμα αντικειμένων και εποχών. Ενδεικτικά αναφέρει το Καθολικό της Ι.Μ. Δαφνίου, το γεφύρι της Πλάκας στα Τζουμέρκα, το μνημείο των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο, το Ναό του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά Αθηνών, το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα κ.ά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Α. Μαρκάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του για την ευτυχή κατάληξη του όλου σχεδιασμού και της επιδιωχθείσας συνεργασίας, που ξεκίνησε από τους προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν κατά την εκδήλωση συλλόγων στο Παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας τον Ιούνιο του 2018.