Τράβηξαν κουπί για τη Μυρτώ…


Η παρουσίαση του βιβλίου «Η νεραϊδο-αμαζόνα η Μυρτιά» που έγραψαν οι Εύα Πετροπούλου-Λιανού και η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη και εικονογράφησε η Βιβή Μαρκάτου προσέλκυσε την περασμένη Παρασκευή στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πλήθος κόσμου και επεφύλασσε συγκίνηση, αλλά και μηνύματα αγάπης και δύναμης.
Η επιτυχία αυτής της πρώτης εκδήλωσης αποτέλεσε αίσιο προάγγελο για το αγωνιστικό μέρος των Relays που ακολούθησε χθες στον ίδιο χώρο και περιλάμβανε «κλειστή» κωπηλασία. Και πράγματι αυτό επιβεβαιώθηκε με την συμμετοχή περίπου 400 ατόμων κάθε ηλικίας.
Οι αγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων, τα μέλη των οποίων εναλλάσσονταν στα κωπηλατικά, ενώ οι επιδόσεις τους καταγράφονταν ηλεκτρονικά σε γιγαντοοθόνη, με στόχο την κάλυψη ενός χιλιομέτρου.
Έξι τέτοια γυμναστικά όργανα είχαν «επιστρατευτεί» στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία του αθλήματος και παρουσία πρωταθλητών με παγκόσμιες διακρίσεις, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό της Καλαμάτας την κωπηλασία που στην «κλειστή» της εκδοχή, αποτελεί επίσης αναγνωρισμένο άθλημα.
Ωστόσο, ο βασικός σκοπός των Relays που διοργάνωσε για 4η φορά φέτος ο Ακρίτας και ο Πέτρος Παπαδόπουλος, ήταν να στηριχθεί η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η άτυχη 22χρονη σήμερα κοπέλα που είχε κακοποιηθεί βάναυσα στην Πάρο, σε ηλικία 15 ετών. Η Μυρτώ ήταν εκεί στο καροτσάκι της, με τη μητέρα της πάντα στο πλευρό της, εκδηλώνοντας συχνά τη χαρά της για την αγάπη που εισέπραττε διαρκώς.
Θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αποκατάσταση, καθώς οι πωλήσεις από το βιβλίο της και η ανταπόκριση στον «κουμπαρά» που είχε στηθεί στο χώρο των εκδηλώσεων, θα της δώσουν την ευκαιρία να μεταβεί σε ειδικό κέντρο της Ρωσίας, όπως έχει επιλέξει η οικογένειά της.