Φυλάκιση 2 ετών για πυροβολισμό στον αέρα εναντίον οικογένειας που τσακωνόταν

Φυλάκιση 2 ετών για πυροβολισμό στον αέρα εναντίον οικογένειας που τσακωνόταν

Σε φυλάκιση 2 ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ καταδικάσθηκε χθες ερήμην από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για το πλημμέλημα της οπλοφορίας ένας άντρας από του Στρέφι, ο οποίος τον Ιούνιο του 2015 είχε διαπληκτισθεί με οικογένεια συγχωριανών του και είχε πυροβολήσει μια φορά στον αέρα.
Αρχικά είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, όμως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας είχε δεχτεί τους ισχυρισμούς του, οι οποίοι είχαν επιβεβαιωθεί και από την οικογένεια που διαπληκτίσθηκε, ότι πυροβόλησε στον αέρα και δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό. Έτσι είχε αθωωθεί για την κακουργηματική πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, είχε κριθεί ένοχος για την οπλοφορία και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. Χθες η ποινή του για την οπλοφορία μειώθηκε κατά ένα έτος.
 
Τσακωμός
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούνιο του 2015 στην ύπαιθρο του χωριού Χρυσοφόρα. Δύο γονείς μαζί με τους δύο γιους τους είχαν πάει στο κτήμα τους με το αυτοκίνητο για να κάνουν εργασίες. Με τα πόδια πήγαινε εκείνη τη στιγμή και ο τρίτος τους γιος, 37 τότε ετών.
Ο κατηγορούμενος έφτασε επίσης με το όχημά του στα κτήματα και άρχισε να διαπληκτίζεται με την οικογένεια για μια κλοπή που είχε γίνει σε χώρο ιδιοκτησίας του, κατηγορώντας ότι την έχει κάνει ο 37χρονος, ο οποίος όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση.
 
Πυροβολισμός στον αέρα
Η οικογένεια συνέχισε το δρόμο της και πήγε στα κτήματά της, ενώ όταν δύο ώρες μετά όλοι μαζί έφευγαν, είδαν τον κατηγορούμενο κοντά στο αυτοκίνητό τους με μια καραμπίνα στον ώμο και ένα μπιτόνι, που υπέθεσαν ότι είχε βενζίνη. Τότε ο 37χρονος φώναξε στην οικογένειά του να φύγει γιατί έχει όπλο και κατά την προσπάθειά τους να φύγουν, άκουσαν έναν πυροβολισμό.
Όπως κατέθεσαν στη συνέχεια όλα τα μέλη της οικογένειας, ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει στον αέρα και δεν είχε σκοπό να τους βλάψει, ούτε είχαν άλλες αντιδικίες μαζί του, αντίθετα έχουν καλές σχέσεις.
Ο κατηγορούμενος κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε επίσης εξηγήσει πως είχε γίνει μια κλοπή σε αποθήκη του και από το χωριό του έλεγαν ότι το είχε κάνει ο 37χρονος. Είχε επισημάνει πως δεν είχε καμία πρόθεση να τους πειράξει, ενώ επιστρέφοντας στο όχημά του είχε ρίξει έναν πυροβολισμό στον αέρα αναγνωρίζοντας το λάθος του.
Έτσι, το δικαστήριο τον είχε αθωώσει για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη